Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

Đapić Matkoviću: Što si ti mislio? U HDSSB-u gutaju žive žabe

'17.12.2009.,Osijek - Sjednica Gradskog vijeca povodom proracuna grada Osijeka za 2010. godinu,Gordan Matkovic i Kresimir Bubalo Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
19.03.2012.
u 16:59

Za smjenu Gordana Matkovića glasali su HDSSB-ovci, ali i HNS, HDZ, HSLS i Stranka umirovljenika

Gordan  Matković više nije na čelu osječkog Gradskog vijeća. S mjesta predsjednika gradskog Parlamenta “skinulo” ga je 14 vijećnika HDSSB-a, HNS-a, HDZ-a, HSLS i SU-a.

– Svi su potvrdili da sam dobro vodio sjednicu pa je očito da je u pitanju neka preventiva ili predizborni štos uklanjanja političkog protivnika – komentirao je Matković ponavljajući da je gradonačelnik Krešimir Bubalo prijetio nekim vijećnicima, odnosno da su se “vijećnici morali odrediti jesu ili uz HDSSB ili nisu.”

– Matković očito drži da stoput ponovljena laž postaje istina. Smiješno je komentirati takve izjave,  to je dno dna politike. Zato smo mu se i zahvalili. On je za mene završena osječka priča. Osijek nije i neće biti grad slučaj – kazao je Bubalo. Razrješenju koje je HDSSB zatražio još prije dva tjedna prethodili su sati rasprave,  a lekciju je svom bivšem članu održao i bivši gradonačelnik, vijećnik HSP-a Anto Đapić.

– Kad ste 2009. rekli da ste punoljetni u HSP-u i da odlazite, ja sam vidio ovo danas. Što si ti mislio Gordone, da ćeš se pobuniti, a da te oni neće samljeti na najbrutalniji način? Citirat ću Riblju čorbu: “Ideale vole budale!” Nije lako u HDSSB-u. Mislite da oni nerijetko ne gutaju žive žabe sa šefom u Mostaru? – kazao je Đapić upozorivši Matkovića da će ga, ne prizna li da je pogreška to što je ušao (i izišao) u HDSSB, izbaciti iz svoje knjige! Naljutio je Matković i vijećnike HDZ-a kad im je rekao da je vjerovao da će ga podržati jer mu je tako rekao predsjednik gradskog odbora Josip Salapić.

– Mi smo vijećnici odrasli ljudi. Nismo maloumni. Pa valjda ste s nama trebali razgovarati – uzvratio mu je Ivica Vuletić. Kolega mu Josip Škorić naglasio je da se ne stide podržati nešto što je dobro. Vijećnici SDP-a odlučili su, kao i HSP, biti suzdržani.

– Ja ću citirati Balaševića: Ne računajte na nas – rekao je Alen Prnjat. Prethodno ih je "izribala" Biljana Borzan: Da smo manje odgovorni u SDP-u, smijali bismo vam se kao oni starci u Muppet showu. Sram vas bilo! Voljeli ste se, a sad se čerupate!

Komentara 9

Avatar balen
balen
09:13 20.03.2012.

I HDSSB i Matković i Đapić su zapravo najobičniji demagozi. Lupaju naokolo prazne fraze, a kad se zatvore od očiju javnosti kuju zaplotnjačke urote. Jako se čudim zašto velika većina pametnih građana Osijeka ne kaže: DOSTA! Shvaćate li da njihova demagogija i način vođenja politike, iako žestoko napadaju HDZ, nije zapravo ništa drugo nego otpadnički dio tog istog HDZ-a koji je samo još više populistički nastrojen. Ne čudi kad se zna tko ih vodi: Bezobzirni populist i demagog Đapić! \"Tipični\" Slavonac u slavonskoj odori s dvije domovine i Hercegovinom u srcu!

MP
mpfederer
09:45 20.03.2012.

a nitko ne citira hrvatske pjevače?

YO
yodahr007
18:17 19.03.2012.

Šta je bilo Bubili,ovaj ti nije dao krasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije