Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miran husak:

Dao sam ostavku jer je nemoguće napraviti pozitivan plan za 2011.

'Podravina-bilogora, 3.1.2011. Daruvar Miran Husak, direktor TVP-a u ostavci Michael Palijan / VLM                         '
'Michael Palijan / VLM'
04.01.2011.
u 12:00

- Predvidio sam da poslovna godina bude negativna, što nalaže i situacija. No, gradonačelnik je rekao da bi trebalo biti u pozitivi – objašnjava Husak

Daruvarskom javnosti poprilično je ozbiljno odzvonila vijest da je Miran Husak (HSS), dosadašnji direktor Termalnoga vodenoga parka, podnio neopozivu ostavku na tu dužnost.

Takva je logika

Razloge, o kojima se do sada u javnosti samo špekuliralo, Husak je iznio nakon što je prošao prvi val iznenađenja. Naime, kao glavni razlog ostavke navodi plan rada za 2011. godinu.

– Njime sam predvidio da poslovna godina bude negativna, što cijela situacija logički nalaže. Tako je zaključio i unajmljeni konzultant predvidjevši gubitak u ovoj i sljedećoj godini. Takav je plan prošao Nadzorni odbor, ali je skupština, odnosno gradonačelnik koji ju čini, bio mišljenja da bi trebao biti u pozitivi. Nije ga problem napraviti, no s obzirom na to da bih ga trebao i ostvariti, a smatram da je to nemoguće, dao sam ostavku – kaže Husak.

Prema prvoj inačici plana TVP je ovu poslovnu godinu trebao završiti s oko 360.000 kuna minusa, dok je novim, koji je pred kraj prošle godine prihvatilo i daruvarsko Gradsko vijeće, razlikom prihoda i rashoda od oko 3,1 milijuna kuna, previđa oko 11 tisuća kuna dobiti.

Rohlik: "Tako ne može"

- Dodatno je opterećenje oko 450.000 kuna koncesijske naknade koja je iz vedra neba stigla za 2009. i 2010. godinu. No, na sreću se uspjelo izlobirati da se dug reprogramira na dvije godine, što je ipak po 17 tisuća kuna mjesečno – kaže Husak, navodeći kako su se on i gradonačelnik Rohlik kulturno razišli na tom pitanju. S obzirom na to da, navodi, Grad TVP-u godišnje doznači oko 300.000 kuna za razne aktivnosti, te pokriva gubitke iz prošle godine, Rohlik (SDP) smatra da plan ne može i ne smije biti negativan.

– Jednostavno mogu misliti: "Radili – ne radili, plaće će ići, a gubitak će sanirati Grad". Tako ne može i smatram da se pozitivan plan može ostvariti, posebice jer se u izradi nije uvažio reprogram duga za koncesiju – kaže Rohlik. Među načinima ostvarenja plana, kaže Rohlik, je i korištenje godišnjih odmora u prvih šest mjeseci te da radnici primaju redoviti minimalac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije