Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukelić uzvraća

Damir Jelić bio bi župan, a ostao je \'dužan\' i stranci i Karlovčanima

'08.03.2012. Karlovac - Saborski zastupnik HDZ-a Branko Vukelic odrzao tiskovnu na kojoj je govorio o svom radu u saboru te o nadolazecim gradskim, zupanijskim i drzavnim izborima unutar HDZ-a. Photo:
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
09.03.2012.
u 11:47

Vukelić tvrdi da je Jelića godinama podržavao i omogućio mu brzo napredovanje u HDZ-u, ali i njegov uspon do mjesta gradonačelnika Karlovca

Nisam bio kandidat na izborima, nisam lobirao po terenu, niti sam se s nekim borio. Zato nisam mogao ni doživjeti nikakav poraz – odgovorio je Branko Vukelić na stav njegova stranačkog kolege i gradonačelnika Karlovca Damira Jelića koji je ocijenio da su izbori po temeljnim ograncima dokaz propasti ideje i koncepcije vođenja HDZ-a koje zastupa bivši ministar.

 U politici nema iznenađenja 

 – Kad me napao, Jelić nije dovoljno promislio o čemu govori. Ja ću, nakon svega, otkriti njegov koncept koji uporno skriva. Ne samo što želi postati predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a, nego bi htio biti i predsjednik županijskog odbora stranke, ali i kandidat za novog župana. Ja sam protiv toga i tu ideju nisam podržao – rekao je Vukelić otkrivajući razloge sukoba s Jelićem.

 Vukelić je već ranije najavio da će se kandidirati za predsjednika županijskog odbora stranke, ali i kako je realna njegova kandidatura za predsjedništvo stranke na državnoj razini.

 Hoće li mu na tom putu stati Jelić, zasad je još neizvjesno jer se kao kandidati za prvog čovjeka u županiji spominju sadašnji župan Ivan Vučić, ali i nekadašnji predsjednik Ivan Mateša. Vukelić, kojeg je i Jelić nazivao svojim političkim ocem, tvrdi d, unatoč oštrim napadima, i dalje podržava Jelića, iako je jasno da su odnosi sve samo ne idilični.

 – Damiru Jeliću dao sam potporu i omogućio mu vrlo brzo napredovanje u stranci, ali i do pozicije gradonačelnika.

 Ako me pitate jesam li nakon svega razočaran, mogu reći da jesam.

 Razočaran sam prije svega žestokom kampanjom koja se vodi protiv mene, iako se ničim nisam suprotstavljao. No, ovo je politika u kojoj vas ništa ne smije iznenaditi – napomenuo je Vukelić i uputio oštru kritiku Jeliću kao gradonačelniku.

 Trebaju bolje raditi

 – Ostao je dosta dužan i stranci, ali i građanima Karlovca. To što je kriza nije opravdanje da se ništa ne radi. Jelić, a to sam mu više puta rekao i nasamo i na sastancima, mora puno bolje angažirati svoj tim u gradskoj upravi. Moraju puno bolje raditi.

 Treba biti hrabriji i pripremati projekte. Za mnoge od njih danas nema novca, no i kad novca bude, mi ovakvim tempom nećemo imati projekte na koje bismo ga potrošili – zaključio je Branko Vukelić.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
jamadolac
12:26 09.03.2012.

Ne da nisu dobro radili nego nisu nikako radili !! Od ind.središta napravili ste mrtav grad !!

MP
Mr.Pravda
18:15 09.03.2012.

unistisli su grad totalno,svjetski prvaci u zatvaranju radnih mijesta..

Avatar Glina74
Glina74
09:19 10.03.2012.

godinama su se lizali i mazili sada im izmiče dobra plača pa su se posvadili kolika je plača od Jeliča ako je od njegove plače 13.500 kuna samo 6% ja sam to več pitao ali nema odgovora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije