Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Damir Belošević ipak ostao na čelu krapinskog Krakoma

'belosevic1_alb_zag_010213'
''
18.02.2013.
u 19:18

Skupština Krakoma 
je odluku nakon dva provedena natječaja donijela jednoglasno

Skupština krapinskog Krakoma na posljednjoj je sjednici potvrdila da će direktor toga komunalnog poduzeća i u narednom mandatu biti dosadašnji direktor Damir Belošević.

\'Muke po Krakomu\'

Podsjetimo, \'muke po Krakomu\' počele su još krajem prošle godine, da bi se nastavile početkom ove, kada je poništen prvi natječaj za izbor direktora (Beloševiću je istjecao stari ugovor 1. veljače 2013.), na koji su se javili Belošević i Vlado Merkaš, te je raspisan drugi natječaj. Nakon toga sazvana je i izvanredna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je gradonačelnik Krapine Josip Horvat, kao predstavnik većinskog vlasnika (Grada Krapine) u Skupštini društva zamijenjen predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Gregurovićem, a i Beloševiću je nakon toga produžen ugovor do 15. veljače.

Jednoglasna odluka

Konačno, toga je dana Skupština Krakoma ponovno izabrala Beloševića za direktora, koji se, uz Ivicu Zaplatića, javio i na drugi natječaj.

- Odluka da se Beloševića imenuje direktorom donijeta je jednoglasno, jer sada, par mjeseci pred izbore bilo bi suludo nešto drastično mijenjati. Nakon 19. svibnja će prema novom Zakonu o lokalnoj samoupravi direktora ionako izravno imenovati gradonačelnik - rekao je Gregurović.

I novi-stari direktor Damir Belošević rekao je da je zadovoljan što se sve konačno okončalo. Ujedno, najavio je da će Krakom nastaviti sa svim započetim projektima na području vodoopskrbe i odvodnje, nastavit će se gradnja sortirnice te će se i dalje raditi na reorganizaciji unutar samog Krakoma, prema Beloševićevim riječima, u cilju poboljšanja daljnje efikasnosti i smanjenja troškova.

Najavljeni projekti

- U fazi smo ishođenja potvrde za glavni projekt aglomeracije (gradnja sustava odvodnje za grad Krapinu i okolne općine), koji je vrijedan 20-ak milijuna eura, a koji će se financirati iz EU fondova. Nastavlja se i izgradnja poslovnog objekta u krapinskoj Zoni, sukladno financijskim mogućnostima, kao i nastavak sanacije odlagališta otpada Gorjak - rekao je Belošević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije