Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propovijed

"Da naplaćujemo crnilo, bili bismo gospodarski napredni"

pleternica, misa (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/6
01.09.2010.
u 11:36

Na blagdanu Gospe od suza u Pleternici okupilo se četrdesetak tisuća vjernika, a među njima su bili i ministri.

PLETERNICA – Zadnje kolovoške večeri u svetištu Gospe od suza u Pleternici na slavlju njezina blagdana, unatoč kiši i vrlo hladnom vremenu, okupilo se četrdesetak tisuća vjernika među kojima su bili potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, ministar poljoprivrede Petar Čobanković te nekoliko saborskih zastupnika, pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, župan Marijan Aladrović i drugi.

Misno slavlje predvodio je požeški biskup dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s brojnim svećenicima i redovnicima. Slavlje je počelo svečanom ulaznom procesijom s likom Gospe od suza koja je potom postavljena na oltarni prostor. Stojeći pred njezinim likom, pozdrave joj je uime svih nazočnih uputio biskup.

- Isusova Majko! Ti si po svom liku Gospe od suza u više od pet desetljeća ovdje u Pleternici primala i uslišavala brojne hrvatske vapaje i suze, tješila ožalošćena srca, ulijevala nadu u tjeskobama, liječila duše i savjesti, darivala radost. Duboko zahvalni za to tvoje majčinsko služenje, danas na svom hodočašću radosno te pozdravljamo – kazao je biskup nakon čega su svi zapjevali Gospi od suza.

U propovijedi biskup je, među ostalim, upozorio kako se u Hrvatskoj natječemo tko će koga više ocrniti i tko će koga s više negativnosti okititi.

- Naravno da se svi pitamo kako neki misle da će proizvodeći crnilo ili zamagljujući hrvatsko nebo nešto postići i da će Hrvatska tim putem negdje doći. Moram reći da se ne snalazim dobro u ovoj Hrvatskoj gdje nam i mediji, ali i ljudi, gdje god se nađu, proizvode crnilo. Kada bi se ova proizvodnja naplaćivala, Hrvatska bi bila gospodarski napredna – kazao je biskup pozivajući sve u Hrvatskoj da se okrenu svojoj savjesti, moralu i činjenju dobra jer samo na taj način imat ćemo osiguranu budućnost.

Komentara 14

Avatar Aubix
Aubix
13:33 01.09.2010.

Samo u prvom redu čovjek vidi 250 godina partijskog staža u KPJ. Dalje da ne idemo.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
13:42 01.09.2010.

..e da je biskuo OK prekinuo bi misu i zamolio bivše članove KPJ da odu,

DU
Deleted user
15:04 01.09.2010.

ovima iz prvi redova više ni dragi bog ne želi pomoć jer toliko puta su lagali,krali,rastavljali se od žena da im ni svećenik nesmije dati odrješenje grijeha sve ih čeka božji sud kad već zemaljski opstruiraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije