Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt

Cuccurin: Kroz projekt Brijuni rivijera povezani su IDS i HDZ

sjednica, istra
Vesna Brnabić/Večernji list
19.06.2011.
u 12:04

Predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić te članovi Ladonje Alen Rosanda i Plinio Cuccurin slažu se da su moguće potencijalne štete koje proizlaze iz teksta prijedloga ugovora

Uoči sjednice Skupštine Istarske županije koja će u ponedjeljak odlučivati se o Prijedlogu Ugovora o provedbi razvojnog programa „Brijuni Rivijera“, danas su u Puli održane dvije konferencije za novinare. O prijedlogu programa koji se odnosi na lokacije Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina-Monumenti, svoje su stavove izrekli članovi Ladonje te udruge Građanska incijativa za Pulu. Predsjednica Zelene Istre Dušica Radojčić te članovi Ladonje Alen Rosanda i Plinio Cuccurin slažu se da su moguće potencijalne štete koje proizlaze iz teksta prijedloga ugovora koji otvara velik prostor za korupciju i ne osigurava nikakvu širu korist za lokalnu zajednicu.

Također predlažu da se javna rasprava prvo provede u jedinicama lokalne uprave u kojima je područje projekta Brijuni Rivijera, a to su Pula, Vodnjan i Fažana. Država ugovor o pravu građenja kani dati investitoru na 50 godina pa i zbog toga Ladonja predlaže da se sa ugovorom ne požuruje.

- Ima i pozitivnih stavki, među ostalim će se gospodarski aktivirati to područje, skraćen je rok za pravo građenja sa 66 na 50 godina, a planira se i da 75 posto operative za opremanje objekata i infrastrukturu bude iz Hrvatske, kazao je Alen Rosanda.

Plinio Cuccurin je, pak, kazao da se kroz projekt Brijuni rivijera najbolje vidi sprega IDS-a i HDZ-a.

- Naknada za pravo građenja će se tek kasnije odrediti što je upitno kao i odustajanje od plaćanja komunalnog doprinosa koji bi, u nekim segmentima, mogao biti veći od troškova za gradnju infrastrukture, kazao je Cuccurin koji smatra da bi, osim zapošljavanja čistačica, sobarica i sličnih kadrova trebalo uvjetovati da i rukovodeći kadrovi u objektima Brijuni rivijere budu iz Istre. Ladonja i Incijativa za Muzil kritiziraju mogućnost da prvo investitor izradi idejno rješenje, a tek potom da se po tome predlaže prostorni plan jedinice lokalne samouprave. Na konferenciji Ladonje bio je i Mirko Cetinski ali je kazao da je ondje privatno, te da nije član Ladonje.

Komentara 1

SA
Sapientinus
19:47 19.06.2011.

Ancora una volta: fini ljudi fini običaji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije