Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Crikvenički gradski vijećnici okrenuli leđa gradonačelniku

mešić
Anton Ficko/VLM
14.05.2010.
u 14:51

Samo četvorica iz "njegova" HDZ-a i nezavisni vijećnik Ivan Pavlić podigli su ruku za obročnu otplatu i otpis kamata.

Želi li na mjestu nekadašnjeg vojvođanskog odmarališta 13. maja u Zidarskoj 42 u Crikvenici sagraditi dom za smještaj starijih i nemoćnih osoba, zagrebački poduzetnik Ahmet Mešić u tamošnji gradski proračun prvo treba uplatiti 4,8 milijuna kuna komunalnog doprinosa i više od 300.000 kuna zateznih kamata koje mu se obračunavaju od početka rujna prošle godine.

Tako je došla kraju trakavica koja se vuče već mjesecima jer je Mešić zatražio obročnu otplatu na 24 mjeseca i otpis zatezne kamate.
Prije tri mjeseca gradonačelnik Damir Rukavina mu je i udovoljio, ali kako je riječ o iznosu većem od milijun kuna, to nije bilo i dovoljno, nego su svoje trebali reći i gradski vijećnici.

A oni su mu okrenuli leđa - samo četvorica iz "njegova" HDZ-a i nezavisni vijećnik Ivan Pavlić podigli su ruku za obročnu otplatu i otpis kamata, dok je ostalih 11 iz SDP-a, HSLS-a, HNS-a, ARS-a i dvojica nezavisnih s liste Igora Posarića bilo protiv (4) i suzdržano (7). Takvom odlukom A. Mešić za dobivanje potvrde glavnog projekta, odnosno građevinske dozvole, na gradski žiro-račun mora uplatiti cijeli iznos.

Inače, A. Mešić, osnivač i jedini vlasnik poduzeća Mešić.com, poznat kao jedan od najvećih investitora u stanogradnji na području Zagreba, bivše je odmaralište na gotovo 4000 četvornih metara kupio za 5,95 milijuna kuna od Grada Crikvenice prije pet godina. Grad je pak do njega došao prije 11 godina kupnjom od Hrvatskog fonda za privatizaciju za ondašnjih 800.000 njemačkih maraka (oko 3 milijuna kuna), a Gradsko je vijeće godinu kasnije donijelo odluku o prenamjeni u starački dom.

Namjena je ostala i prema projektu arhitekta Darka Manestra prvo je prije dva mjeseca staro derutno zdanje odmarališta sravnjeno sa zemljom da bi se na njegovu mjestu sagradila nova zgrada za smještaj od 90 do 105 korisnika, a na dokupljenih 900 četvornih metara još tri manje zgrade sa 48 apartmana. Procijenjena vrijednost investicije je između 12 i 15 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije