Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski župani

'Cijena pšenice treba ostati na nivou prošle godine'

župani
Ljiljana Marić
11.07.2013.
u 14:48

Vukovarsko srijemski župan Božo Galić kazao je da je realno da cijena pšenice bude na nivou prošle godine

Slavonski župani i njihovi zamjenici na današnjem sastanku župana u Požegi zatražili su žurni sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom na kojem bi trebali biti i predstavnici poljoprivrednika.

– Naš seljak je ove godine devastiran kako zbog elementarnih nepogoda koje su ih pratili od ranog proljeća, a nastavile su i u vrijeme žetve. Tražimo da država potpore našem seljaku mora u cjelosti ispoštovati. Isto tražimo da se cijena pšenice i cijena skladištenja definira – izjavio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Vukovarsko srijemski župan Božo Galić kazao je da je realno da cijena pšenice bude na nivou prošle godine s čime su se složili i svi ostali.

– Ako želimo spastiti poljoprivredna gospodarstva onda Ministarstvo treba o tome razgovarati s njima i pružiti im potporu jer ova godina je za njih bila jako teška – kazao je Galić.

Željko Kliček, zamjenik osječko-baranjskog župana podsjetio je da njihova županija prije šest godina predlagala zakon o skladišnici koji je i donesen, ali nije u punoj primjeni.

– Svi trebaju imati iste uvjete poslovanja. Ne mogu se jedni dogovarati s drugima koliko će platiti drugima, a da Ministarstvo još i podržava takav način dogovora otkupljivača čime možda i krši zakon – poručio je Kliček.

Župani su razgovarali još o sanaciji bolnica zaključivši da se tu radi o političkom pitanju i da se zapravo ne saniraju bolnice nego HZZO.

Kada je u pitanju korištenje sredstava EU fondova župani su zaključili da se ne smije dogoditi kao što se sada događa da oni sve odrade na terenu, a onda zastoj nastaje u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Isto tako su zatražili država osnuje garancijski fond na razini ministarstava koji će pomoći bržoj realizaciji projekata, ali da država financijski pomogne u dijelu izrade potrebne dokumentacije kako bi se što više sredstava moglo iskoristiti iz fondova EU.

>>Čakovečki mlinovi otkupljuju pšenicu po kunu i pet lipa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije