Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Ilici

Četvorica huligana pretukla jutros vozača ZET-a

policija, očevid
arhiva VL
01.07.2012.
u 07:14

Osim ozljeđivanja vozača koji je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu Sveti Duh, huligani su oštetili i autobus.

Četvorica huligana, od kojih su trojica maloljetnici, pod utjecajem alkohola, pretukla su jutros oko 4.30 vozača ZET-a u Ilici. Prema izvješću policije,  još se uvijek obavlja očevid nasilničkog ponašanja nad četvoricom počinitelja napada.

Osim ozljeđivanja vozača koji je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu Sveti Duh, huligani su oštetili i autobus ZET-a.

38-godišnji vozač ima nekoliko hematoma na glavi, razbijen mu je nos, te usna, no nije zadržan na bolničkom liječenju. Trenutačno je na policiji gdje iznosi detalje napada.

Napad se dogodio na stanici Vrapče, kada su huligani ušli u autobus br. 172 koji je prometovao od Zaprešića prema Črnomercu. Ne mareći za nekolicinu putnika u autobusu, čim su ušli u autobus, huligani su razvalili nogama vozačku kabinu i vozača počeli udarati. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije, trojica od četvorice huligana brzo su uhvaćena.

Mladiće je navodno, nakon noćnog izlaska, naljutio vozač autobusa koji se inače ne nalazi u u redovitom prometu ZET-a zbog čega nije, suprotno njihovim očekivanjima,  stao na stanici u Vrapču. Svoj bijes zbog "propuštenog autobusa", iskalili su na vozaču ZET-ovog autobusa redovite linije koji se nedugo zaustavio na stanici, pojasnio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Sindikat najavljuje neprometovanje autobusa i tramvaja

Najveći sindikat u ZET-u zgrožen je ovim napadom, koji je samo jedan u nizu brojnih koji su se dogodili ove godine  te ističe kako će povući drastične mjere ne uvede li se reda u sigurnost putnika i vozača.

- Tražimo od mjerodavnih, a to su u prvom redu policija i Grad Zagreb da se na linijama na kojima se učestalo događa premlaćivanje, maltretiranje te verbalno zlostavljanje kako vozača tako i kontrolora, povede učinkovita kontrola, zaštita djelatnika ZET-a, te hvatanje te kažnjavanje počinitelja. Ukoliko izostane primjeren odgovor sustava na nasilje, poput današnjeg, zaustavit ćemo vožnju na kritičnim linijama  na kojima eskalira nasilje odnosno na kojima je došlo do napada više od dva puta, najavio je Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, koji okuplja najveći broj članova u toj holdingovoj podružnici.

Ujedno poručuje kako je od početka godine do danas evidentirano na desetke napada na vozače i kontrolore ZET-a među kojima su bilo i četiri teža fizička napada.

 

Ključne riječi

Komentara 50

AU
Augustiner
09:16 01.07.2012.

to nisu četiri huligana...to su četiri ******* koje idu četiri na jednog....takvi su svi oni nazovi "navijači-huligani"!! oni idu samo kad je 3 ili više na jednog...!! Da se mene pita...brzo bi ja to riješio...organizirao bih deset skupina po pet ljudi...da hodaju zagrebom i da čekaju ovakve likove...namjestio bi im ja patku..kad se sjure na jednog da iz mraka izlete ova petorica sa bejzbol palicama....i da im otepu bubrege..da se juha na slamku pije do kraja života!!!

MC
mr.choban
09:42 01.07.2012.

Vrati se to u zivotu samo koliko puta.

CI
Cipifrend
07:44 01.07.2012.

Ta banda bu opet to napravila, kad nam ne valjaju zakoni. Još ih buju perom po riti mazili. Na Goli Otok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije