Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio HNS-u

Čehok: Nisam bio u USKOK-u, razgovarali smo o Varteksu!

\'varazdin/medjimurje, 21.05.2009., varazdin, gradonacelnik varazdina ivan cehok Photo: marko jurinec/Vecernji list\'
Marko Jurinec/Pixsell
24.05.2011.
u 11:32

Čehok se obrušio i na župana Predraga Štromara koji je kazao da je Varteksov dug 370 milijuna kuna

- Potraživanja koje država ima od Varteksa mogla bi se pretvoriti u vlasničke udjele odobre li to HANFA i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, kazao je danas novinarima varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Varteks je, naime, najbliže tome da se u njegovu slučaju primijeni model C pomoći tvrtkama koje su i prije krize bile u problemima, a osim udjela u vlasništvu, model predviđa i mogućnost otpisa duga prema državi. Čehok se obrušio i na župana Predraga Štromara koji je kazao da je Varteksov dug 370 milijuna kuna.

- Takve izjave samo su naštetile Varteksu. Varteks je državi dužan oko 70 milijuna kuna, a Štromar je tome pridodao i sve kreditne obveze Varteksa. Kako si to može dopustiti? - rekao je Čehok.

On i njegov zamjenik Zlatko Horvat objasnili su i kako zbog rješavanja Varteksovih problema prošli tjedan nisu mogli biti na sjednici Gradskoga vijeća, zbog čega je ona i otkazana. Umjesto na sjednici, Horvat i Čehok bili su na hitno sazvanom sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor, a prvi varaždinski haenesovac Goran Habuš nakon naglog otkazivanja sjednice prozvao je Čehoka da se izjasni vodi li se protiv njega kakva istraga.

- Smiješno je da moramo objašnjavati svoj itinerer. Zahvaljujući Horvatu i meni, stvari su pomaknute s mrtve točke. Očekivali smo da će nas županijska vlast nešto pitati, pomoći, a umjesto toga svjedoci smo primitivnog politikantstva. Nisam bio u USKOK-u, nismo razgovarali ni o čemu što nije vezano uz Varteks niti o nečemu što bi bilo vezano uz mene. Štetne su i maloumne izjave kojima se na bilo koji način naše inzistiranje da se pomogne Varteksu dovodi u kontekst izvan Varteksa i borbe za radna mjesta. Tražit ću da se u financijsku pomoć Varteksu uključi i Varaždinska županija, koja već dvije godine samo teoretizira i piše pisma. Dosta je tog licemjerja, Štomar se s Košćecom nije vidio godinu dana! Notorna je laž da je županija dovela bilo kojeg investitora! Investicije dolaze 95 posto u Varaždin, Trnovec i Kneginec, s te tri zone županija nema apsolutno nikakve veze - obrušio se Čehok na Varaždinsku županiju i HNS.

Horvat je, pak, Habuševe izjave nazvao "brutalno neistinitim konstrukcijama" te kazao da su "dovedeni u situaciju da se moraju ispričavati za nešto što rade za Varteks".

- Ispada da je samo Čehoku i Horvatu stalo do Varteksa - kazao je Horvat.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Milan-O
Milan-O
13:38 24.05.2011.

Ovakve smo sretali 90tih po frontovima,mislim na izgled.

OB
-obrisani-
12:25 24.05.2011.

Čehok: Nisam bio u USKOK-u radi Varteksa ili našeg zaostalog zavičaja nego smo se mi fino uz gemišt raspravljali kako je susjedna Slovenija ekonomsko devastirana a Slovenci kradu, lažu i skakutaju sa zastavom u ruci po Mariboru i Ljubljani na domoljubnim koncertima!

OB
-obrisani-
19:36 24.05.2011.

Pitanje na mjestu, jer uskok istražuje samo \"desnicu\" i nije ga briga šta mu radi levica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije