Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši gradonačelnik

Čehok: Ispričavam se Varaždincima što sam dao ostavku

ivan čehok (1)
Foto: Marinko Jurinec/PIXSELL
1/4
15.06.2012.
u 11:54

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ispričao se Varaždincima jer je podnio ostavku i grad prepustio, kako kaže, nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti

– Prije godinu dana podnio sam ostavku zbog svojih najbližih, zbog svoje djece i sad mi je žao. Iskreno se ispričavam svim građanima Varaždina što sam to učinio. Trebao sam izdržati jer podnošenjem ostavke izručio sam ih na milost i nemilost jednoj nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti koja će, nažalost, što se već potvrđuje i pokazuje, Varaždin dovesti do ruba propasti u svakom smislu. Žao mi je što sam podnio ostavku, trebao sam imati više hrabrosti i snage jer mislim da bismo onda barem ove projekte koje smo započeli mogli do kraja provesti. Ovako će i oni propasti – rekao je to u petak novinarima bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, komentirajući rad aktualne gradske vlasti.

Dodao je i kako svi oni koji dolaze u grad vide kako nema nijedne nove investicije ni gradilišta, a ono što je započeto u doba njegove vlasti, stalo je ili je odgođeno.

– Ovo što se događa sa smećem sramota je za Varaždin. Gradonačelnik je nekoliko puta prekršio svoje ovlasti, zlorabio svoj položaj, prevario i obmanuo vijećnike. Posljednja obmana je promjena plana gospodarenja otpadom, koji se može mijenjati samo nakon četiri godine ili, iznimno, kada to ministarstvo dopusti ili da suglasnost. Budući da ministarstvo nije dalo suglasnost, nego će se tražiti naknadno, to je nezakonito. Zbog svojih osobnih obračuna s Pataftom, Habuš i ekipa te Čačić, naravno, doveli su Varaždin u bezizglednu poziciju – rekao je Čehok.

Kazao je i kako ova vlast nema sluha ni za socijalne ni za obrazovne potrebe građana, a ovo što se dogodilo s medijskim sveučilištem, koje je na kraju otišlo u Koprivnicu, "nož je u srce grada Varaždina". Habuš i ekipa, rekao je, tako su zatrli mogućnost osnivanja sveučilišta u Varaždinu. – Ova vlast svađa se sa svima umjesto da bude kooperativna – kazao je bivši varaždinski gradonačelnik, napominjući da ovo što se dogodilo s NK Varaždin "ide isključivo Habušu na dušu".

Na novinarsko pitanje je li ovo njegov povratak na političku scenu grada, Čehok je odgovorio da je on čovjek koji je, prema svim istraživanjima, razvijao Varaždin i nije mu svejedno što će se s njim događati. – Nemam u ovom trenutku nikakvih političkih ambicija, ali svakako, ako se ovako bude nastavilo, mislim da se osobno moram angažirati. Ne želim reći da sam donio odluku, ali mislim da bez mog angažmana i svih ostalih kompetentnih ljudi ovaj grad neće moći ovakvu vlast izdržati – rekao je Čehok. Što se tiče kaznenog postupka, rekao je da nema nikakvog grijeha te da je sve radio prema zakonu.

Komentara 15

ČR
črnimaček
12:38 15.06.2012.

svi smo ga znali pod imenom Mr 10%

KR
krka
12:50 15.06.2012.

Ivo, istina je jedino kaj se tiče vlasti u Varaždinu da si ti bil obrazovan i korumpiran gradonačelnik, također i poduzetan /jer si pobiral pinku od projekata/, a sadašnji gradonačelnik je korumpiran, pokvaren,pijan i bedast. Još je za dodati da za sve mora pitati mentora Gazić Kradimira. Veli poslovica kakav narod, takva vlast. Građani ga izabrali sa liste H rvatskoj N epotrebne S tranke.Kaj buš, kaj se sad more nek čekati slijedeće izbore i birati bolje (ak ih ima u gradu???).

BR
broj4
12:11 15.06.2012.

taj Čehok je takav ser..nja za ne povjerovati. on se sada nama ispricava ?!! ma mars u ... da se nisi dogovaral ispod stola ne bi toh svih sranja bilo. a to znam jer je i kod nas trazil svojih 10%. seronja, da te grad vise nikad ne vidi a sad budemo mozda svi plačali zbog tebe. mars iz grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije