Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć djeci

Caritas organizirao razmjenu školskih knjiga u Požegi

knjige
Ljiljana Marić
18.06.2011.
u 17:33

Akcijom je zadovoljan i Saša Paveljak, ravnatelj biskupijskog Caritasa koji je ove godine razmjenu prvi puta organizirao na kraju školske godine.

Na trgu ispred katedrale Caritas Požeške biskupije danas je  treću godinu zaredom organizirao  razmjenu školskih knjiga za učenike osnovnih škola. Velik broj učenika i njihovih roditelja dokaz je  da interesa za ovakvu akciju itekako ima.

-Hvala Bogu, našao sam sve knjige za peti razred koje sam i tražio.

Razmijenio sam ih za knjige iz četvrtog i nešto iz drugog razreda. I prošle godine smo nešto razmijenili. Sada smo uštedjeli oko 1400 kuna. Međutim, nezadovoljan sam što u ovoj županiji svaka škola skoro ima druge knjige pa  ih je teško razmijeniti. Tako smo mala zemlja a toliko različitih knjiga za jedan razred, ma to sigurno mafija radi – kazao je Mato Pavić koji je došao po knjige za svoga unuka Mateja, učenika petog razreda OŠ A. Kanižlića.

Akcijom je zadovoljan i Saša Paveljak, ravnatelj biskupijskog Caritasa koji je ove godine razmjenu prvi puta organizirao na kraju školske godine, a ne kao do sada uoči početka nove školske godine. -Neke knjige su učenici i u školi razmijenili, a neki na ovaj način pokušavaju doći do potrebnih knjiga. Cilj je akcije pomoći roditeljima u školovanju djece. Knjige koje ostanu bit će u prostoru Caritasa još idućih tjedan dana pa svatko kome trebaju može doći i uzeti ono što im odgovara – poručio je ravnatelj Paveljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije