Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna umjetnost

Čakom upozorio umjetnika da ne dira drva u Perivoju Zrinskih

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 03.03.10., Cakovec, Hrvatska- Zaljubljeni mladic i djevojka vode psa u setnju u Perivoj Zrinskih. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
26.03.2012.
u 11:17

Prema propisima koji reguliraju postupanje s drvnom masom, strogo je zabranjeno dirati, a pogotovo micati drvnu masu s područja gdje se ona nalazi, upozoravaju u Čakomu

"sKULpTURE u parku", tako je mladi čakovečki umjetnik Mario Jakšić nazvao instalacije od ostataka porušenih stabala u Perivoju Zrinskih u Čakovcu. Preko Facebooka pozvao je građane na jednodnevnu umjetničku intervenciju. No čakovečka komunalna tvrtka Čakom upozorila ga je da za "građenje skulptura od porušenih stabala“ nije zatražio – dozvole!

– S obzirom na to da Čakom u Perivoju Zrinskih uklanja bolesna i trula, dakle opasna stabla, a drvna masa iz opravdanih razloga još se uvijek nalazi tamo, smatramo se pozvanim upozoriti g. Jakšića na to da je Perivoj Zrinskih spomenik parkovne arhitekture, a da su porušena stabla u vlasništvu Grada Čakovca. Prema propisima koji reguliraju postupanje s drvnom masom, strogo je zabranjeno dirati, a pogotovo micati drvnu masu s područja gdje se ona nalazi, bez popratnica za drvo koje izdaju Hrvatske šume. Stoga apeliramo na građane da ni u kom slučaju ne diraju i ne "igraju“ se s drvnom masom u Perivoju Zrinskih, jer osim što se radi o opasnoj igri, ona je i strogo zabranjena prema propisima o postupanju s drvnom masom nakon rušenja drveća – ističu u Čakomu. Jakšić se oglušio na upozorenje i uz pomoć istomišljenika postavio nekoliko skulptura, fotografirao ih i fotografije objavio na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 2

ER
Erva08
13:48 26.03.2012.

...a kakoje zapravo izgledala ta noćna umjetnička intervencija pogledajte ovdje http://webtv.ecakovec.com/nocna-art-intervencija-u-perivoju-zrinskih/1362

BU
buzz4web
16:27 26.03.2012.

Nevjerojatna odbojnost prema kreativnosti. Treba javno zatražiti studiju koja će ljudima pojasniti na kom su modelu oni uklanjali stabla, te kako se navodi i insinuira opasna jer su bolesna, kog su ih vraga ostavili u parku gdje se djeca igraju. Čakovec treba umrijeti, treba izbaciti kulturu, zbivanja i sve aktivnosti iz njega...onda će nekima najviše odgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije