Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat

Bulić: Zaposleni u realnom sektoru ne mogu više hraniti sve ostale

'ipl-pula  bruno bulic presjednik sindikata  foto dusko marusic'
'Photoshop'
07.06.2010.
u 13:07

Sindikat Istre i Kvarnera najavio je da će u srijedu, 9. lipnja početi u istarskim gradovima prikupljati potpise potrebne za raspisivanje referenduma protiv izmjene Zakona o radu.

Sindikat Istre i Kvarnera u Puli danas je najavio da će u srijedu, 9. lipnja početi u istarskim gradovima prikupljati potpise potrebne za raspisivanje referenduma protiv izmjena Zakona o radu.

- Zbog liberalnog kapitalizma u Hrvatskoj se kriza i svi problemi lome na leđima najslabijih slojeva društva. Mi ulazimo u probleme kakve ima Grčka i lako je moguće da će se oni rješavati uličnim prosvjedima - kazao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

Navodi da sindikati ne smiju prihvatiti da bogati, koji su svoje bogatstvo stekli legaliziranom pljačkom, budu izuzeti od doprinosa stabilizaciji države.

- Samo porezom na njihove dividende država bi prihodovala približno 10 milijardi kuna, a ovakvim maltretiranjem vlastitog naroda država neće dobiti ni 7 milijardi kuna. Zaposleni u realnom sektoru, njih 18,8 posto, ne mogu više hraniti sve ostale, a pogotovo ne birokraciju koju ni Rockefeller ne bi mogao financirati - ustvrdio je Bulić.

Smeta mu i što u jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji radi približno 700 ljudi.

- Tko će to hraniti? Mora se poraditi na reorganizaciji jedinica lokalne samouprave - poručio je.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kos
kos
16:04 07.06.2010.

Malo vam je trebalo da shvatite,,pogledajte se kako ste sjedi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije