Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Bulić: Brijuni rivijera temelji se na bogaćenju pojedinaca

prosvjed, brijuni rivijera (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/5
01.07.2011.
u 19:10

Oko 60 aktivista prosvjedovalo je ispred gradske palače uoči zasjedanja Gradskog vijeća Pule.

Nakon što su 21. lipnja zbog Brijuni rivijere prosvjedovali uoči sjednice skupštine Istarske županije u Pazinu, danas su se prosvjednici okupili ispred gradske palače, uoči zasjedanja Gradskog vijeća Pule.

Oko 60 aktivista udruge "Volim Pulu", građanske inicijative za Muzil, članova pulskih Zelenih te predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera iznijeli su svoje negodovanje prije mogućeg prihvaćanja prijedloga ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijere na lokacijama Pineta, Hidrobaza i na otoku Sv. Katarina-Monumenti.

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić kazao je da se projekt Brijuni rivijera temelji na bogaćenju pojedinaca, a domaći bi ljudi trebali biti sluge.

– Sindikat Istre i Kvarnera traži da se dogovori broj stalnih radnih mjesta za građane Istre i da to bude uvjet za koncesiju. To su mafijaški projekti, nedopustivo je da stranac dolazi u našu zemlju i stvara profit – kazao je Bulić.

Zoran Angeleski je rekao da je ovdje oko 40 aktivista, ali da njihove zahtjeve podržava najmanje tisuću ljudi.

– IDS bahato vlada već 20 godina, ali trebaju se stidjeti i koalicijski partneri jer građani su u cijeloj priči oko Brijuni rivijere zaobiđeni i ne znaju detalje urbanističkih planova tih područja. Mi nećemo odustati – poručio je Angeleski.

Pročitao je pismo arhitekta Vjeke Gašparovića s čijim će sadržajem upoznati i gradske vijećnike.

– Ugovor koji će se danas razmatrati ne treba vratiti na doradu kao što je odlučeno na sjednici Županijske skupštine u Pazinu, već čitav projekt treba zaboraviti. Monofunkcionalne zone razmjera kakvi se u ugovoru nude u najam nose nesagledivu štetu razvoju grada – misle, među ostalim, arhitekti.

Prihvaćanje ugovora na Skupštini županije u Pazinu odgođeno je uz primjedbu da istarski župan mora s Vladom usuglasiti tekst ugovora da bi se opet našao pred Skupštinom Istarske županije. Zeleno svjetlo za suglasnost na ugovor večeras je pred vijećnicima Pule, a potom i Fažane te Vodnjana.

Prosvjednici najavljuju da će pred svaku raspravu o Brijuni rivijeri, projektu koji čeka realizaciju već 10 godina, nastaviti govoriti o posljedicama moguće odluke da se velike površine grada daju u koncesiju na više od pola stoljeća nekolicini vlasnika kojima će jedini cilj biti profit.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
21:25 01.07.2011.

\"nedopustivo je da profit ide strancima\", svatko tko \"odlazak profita\" mjeri nacionalnim i regionalnim mjerama najgori je *******, te su ovi sindikati i aktivisti najgori beščasnici u državi, bili oni u istri ili u dalmaciji.

MA
maraosta
21:56 01.07.2011.

Ne želimo da stranci u našoj zemlji grade svoje feude i dvorce.Europski kapitalisti novcem osvajaju tuđe teritorije i tuđa prirodna bogatstva. Europska unija je fašistička tvorevina.Europska unija je nelegalna država.

DU
Deleted user
22:34 01.07.2011.

tako je, svaki rad je izrabljivanje, te \"radnici\" trebaju ležati skrštenih ruku, a vladin posao je da se zadužuje u inozemstvo izravno, mjesec za mjesecom da bi isplaćivala plaće vojsci plaćenih neradnika jer oni se \"ne daju izrabljivati\", a tko god želi pokrenuti neki posao izrabljivač je i \"radnici\" će, ležeći nauznak, unaprijed određivati gdje će ići profit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije