Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gubaševo kraj zaboka

Budući aerodrom: U Zagorje prvi put legalno sletio avion

aerodrom gubaševo (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/11
24.09.2011.
u 13:52

Krapinsko-zagorska bila je jedina županija u Hrvatskoj koja još nije imala zračnu luku.

Na budući aerodrom u Gubaševu kraj Zaboka, na izgrađenu uzletno - silaznu pistu, danas su prvi puta sletjele letjelice. Riječ je o oko 60.000 četvornih metara zemljišta kupljenog za zračnu luku u Krapinsko - zagorskoj županiji, jedinoj županiji u Hrvatskoj koja je još nije imala, a koje je uređeno te je dobivena privremena dozvola za slijetanje i polijetanje letjelica i ultralakih aviona.

Koordinator ovog projekta bio je Krešimir Končevski koji je s direktoricom Krapinsko - zagorskog aerodroma d.o.o." Sandrom Mičin izveo "investiciju bez investicije". Naime, u pripremi zemljišta i izradi piste dragovoljno svojim radom sudjelovali su učenici Srednje škole Bedekovčina te tvrtke Vodoprivreda Zagorje, Geo BT i zabočkog gradskog komunalnog poduzeća Plavinka kojoj je Končevski direktor, pa osim njihovog rada u protuvrijednosti od više od pola milijuna kuna, nije utrošen nikakav novac.

Inače, priča o zagorskom aerodromu počela je još prije desetak godina, a u međuvremenu je u njega uloženo oko pet milijuna kuna, najviše na otkup zemljišta, a zatim na kabliranje, vodovod i pristupnu cestu. Da bi dobio sadržaje slične Lučkom potrebno je još oko 20 milijuna kuna.

Prvi putnik u avionu tipa Cessna na prvoj zračnoj liniji Lučko - Gubaševo bio je župan Siniša Hajdaš Dončić koji je nakon slijetanja kazao da je to izvršenje zacrtanog plana Županije i Grada Zaboka.

- Sljedeći korak je pronalaženje strateških partnera i komercijalizacija ove zračne luke - kazao je župan Hajdaš Dončić dodajući da će aerodrom imati svoju punu funkciju kroz razvoj topličkog, ali i svih drugih vrsta turizma.

Pravi mali letački spektakl danas su organizirali Krapinsko - zagorski aerodrom d.o.o. i Zagorski aeroklub koji je do sada imao bazu u Lučkom, a inače raspolaže sa dvije letjelice i jednim vitlom za povlačenje, a još četiri člana kluba imaju svoje ultralake zrakoplovne jedinice.

Komentara 12

JO
JozoBozo
16:59 24.09.2011.

Koje spreseravanje.Istina za prvi post.I most preko Krapine u Gubaševom samo kaj se ne sruši.A veći dio Zagorja prek njega prolazi za Zagreb.Samo da napomenem kako se je koordinator ovog projekta Krešimir pohvalil prije koji mjesec da su JAAAAKO jeftino ukopali 1100metara strujnog kabela za 200 000 kuna.Tko tu koga jebe?????Bajiću dolazi pod hitno.

DI
dilija
19:33 24.09.2011.

Bas nam to treba sad , pola zagorja nema pitku vodu , a bogami ni asfalt do sela . To nase vlasti ne brine negon im je takva glupost vazna ko da je lucko na kraju svijeta.

HT
hund-titan
15:13 24.09.2011.

samo sam proletiocjeli clanak,ne interesira me u detajl,ali sam onda pomislio na prioritete u Zagorju i to bi bio most u Miljani.5-10 VRECA CEMENTA I OPET BI BIO OTVOREN MEDUDRZAVNI PRELAZ VELIKE VAZNOSTI:ZATO O TOME NE PISETE? MOZDA BI SE NEKO SJETIO ODGOVORNIM ZA TE SITNICE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije