Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAČELNIK NA SUDU

Branko Eremić: Ovo je politički proces koji vodi Nebojša Andrić

suđenje
Dominik Grgurić/VLM
15.03.2010.
u 16:55

Načelnika Vojnića i bivše članove Općinskog poglavarstva tereti se za nezakonito smanjivanje iznosa zakupa za poslovne prostore Đurđi Gržan i Dušku Gušiću.

Ovo je definitivno politički proces iza kojeg stoji Nebojša Andrić. No, više od Andrića, zabrinjava me ponašanje Općinskog državnog odvjetništva, rekao je Branko Eremić, načelnik Vojnića, nakon što je jučer ponovo počeo sudski proces za zloporabu položaja i ovlasti protiv njega i nekadašnjih članova Poglavarstva Vlaste Ljepović, Igora Mikića, Miloše Kresojevića i Miloša Musulina.

Proturječni iskazi svjedoka

Tereti ih se za nezakonito smanjivanje iznosa zakupa za poslovne prostore Đurđi Gržan i Dušku Gušiću i pribavljanje nepripadne imovinske koristi. Sudac Michal Daneček saslušao je svjedoke Nikolu Pavića i Željku Stilinović-Butorac. Ž. Stilinović-Butorac tvrdi da je kao pročelnica na vrijeme upozorila na nezakonitost odluke o smanjenju zakupa. Nasuprot nje, Pavić je ponovio da upozorenja nije bilo, jer bi kao predsjednik Vijeća takve odluke odmah stavio na dnevni red.

Ovaj dio procesa protiv Eremića i poglavara vodi se ponovo u Općinskom sudu, jer je Županijski, kao sud drugog stupnja, nakon žalbe Državnog odvjetništva slučaj vratio na početak. Odvjetništvo je jučer zatražilo saslušanje vještakinje Jasne Brajdić jer, kako su naglasili, u svom nalazu ulazi u pravnu ocjenu nastanka štete, za što nije kvalificirana.

Različiti kriteriji

– Protiv nas je pokrenut proces za smanjenje zakupa sa 72 na 45 kuna mjesečno, iako Općina nikad nije bila oštećena, niti je potraživala neki novac. S druge strane, vlast koja nas je naslijedila je prostor, umjesto za 100, iznajmila za 28 kuna, te u njega uložila dodatnih 20.000 kuna. No, u tome Općinsko državno odvjetništvo ne vidi ništa sporno, a protiv nas je pokrenulo postupak – zaključio je Branko Eremić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:35 23.03.2010.

ha ha ha samo da se lova mulja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije