Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške riječi

Branitelj optužuje šefa slatinske Hvidre za sumnjivo bogaćenje

\'podravina - 140610-slatina  - mato bubas, predsjednik slatinske hvidr-e odbacuje prozivku d. fiu009Alija  snimio Dragutin Santosi/vecernji list                         \'
Dragutin Šantoši
14.06.2010.
u 16:45

Fišli tvrdi da je Bubaš u kratkom roku stekao imovinu na sumnjiv način, a Bubaš da ga Fišli bezrazložno optužuje.

Hrvatski branitelj Dragutin Fišli iz Slatine na tridesetak e-mail adresa jučer je odaslao pismo u kojem teško sumnjiči Matu Bubaša, predsjednika slatinske Hvidre za višegodišnje zloporabe u toj udruzi i njezinu navodnu "privatizaciju".

"Od invalida do buržuja"

Osim medijima, Fišli je pismo poslao i Odjelu Uskoka u Osijeku, policiji i ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, od kojih očekuje da preispitaju poslovanje slatinske Hvidre, slatinske braniteljske zadruge Toner i, prema njegovim tvrdnjama, sumnjivo bogaćenje Mate Bubaša.

- Predsjednik Hvidre je u trećem mandatu. Od invalida do buržuja. Kao invalid dobio je stan koji mu nije dovoljno velik, pa kupuje susjedov. Nedugo potom kupuje kamion, novi kombi, hladnjaču, beštek i šatore te stolove za iznajmljivanje svatovima. Uskoro mu dolazi i luksuzni audi A6, kupuje kuću u Mlinskoj ulici, na vrlo skupoj lokaciji, sa svojim podanicima otvara braniteljsku udrugu Toner, u kojoj ne radi niti jedan branitelj. Na gospodarsko-turističkom dobru Višnjica je suvlasnik najma restorana, s gradom ima sumnjive poslove... Meni je u životu jedino ostalo da iznosim istinu, pa sam postao neka vrsta istražitelja - ustvrdio je Fišli, ističući kako je Bubaš u kratkom roku stekao vrijednu imovinu na sumnjiv način.

Bubaš je spremno odgovorio na optužbe tvrdeći kako mu se Fišli vjerojatno bezrazložno osvećuje.

"To će se smiriti"

- Osoba koja me optužuje želi skrenuti pažnju na sebe, a sebe naziva braniteljem svih branitelja. Odgovorno tvrdim da ovo pismo nema nikakve osnove jer Hvidra djeluje kao jedna od najuzornijih udruga u županiji. Pere li Hvidra novac preko grada može se lako provjeriti. Moj imovinski status također se može provjeriti, jer imam 32.000 eura kredita, što je za peteročlanu obitelj, kao što je moja, dobra rata.

Skupocjeni auto star je 11,5 godina, kuću je moja supruga naslijedila od rodbine, a šatori i sve drugo su glupost. Braniteljsku zadrugu Toner osnovalo je sedam zadruga, što se također može provjeriti.

Prije četiri mjeseca na internetu je Fišli objavio da sam ja lopov, da je gospodin Đakić lopov, pa sam zatražio pomoć policije, koja je izjavila da mu ne može ništa. Liječnici su mi rekli da će se to smiriti - izjavio je jučer Mato Bubaš, predsjednik slatinskoga ogranka Hvidre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije