Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijeka

Božinović obišao američki brod koji je na remontu u V. Lencu

božinović, viktor lenac (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
26.10.2011.
u 13:41

Ministar Božinović istaknuo je da je upravo hrvatska brodogradnja, vještina u izgradnji i remontu brodova jedna od najprepoznatljivijih vještina u hrvatskoj industriji.

Za današnjeg posjeta brodogradilištu “Viktor Lenac”, gdje se od rujna obavlja remont zapovjednog broda “USS Mount Whitney”, 6. flote Ratne mornarice SAD-a ministar obrane Davor Božinović kazao je da je impresioniran onim što je vidio. Riječ je o prvom zapovjednom brodu koji se remontira izvan granica SAD-a, a brodogradilište Lenac prvo je brodogradilište u povijesti koje se može podičiti tom činjenicom da je jedan od dva zapovjedna broda američke ratne mornarice upravo ovdje, kazao je ministar Božinović.

 – Dobiti ovaj posao bio je zajednički napor, s jedne strane državne politike koja je uspjela u ostvarenju strateškog cilja, ulaska u NATO-savez i s druge strane Uprave brodogradilišta Lenac koja je dobila ovaj posao na natječaju u konkurenciji od barem osam, ako ne i više brodogradilišta diljem Europe. Važan je i zato što treba predstavljati budućnost ovog brodogradilišta i hrvatske brodogradnje uopće – kazao je ministar Božinović istaknuvši da je upravo hrvatska brodogradnja, vještina u izgradnji i remontu brodova jedna od najprepoznatljivijih vještina u hrvatskoj industriji.

 – Priliku koja nam se otvara s članstvom u NATO-u i sutra, s članstvom u EU moramo iskoristiti, svi potencijali za to postoje, uz uspješnu vanjsku i državnu politiku, restrukturiranje brodogradilišta i njihova osposobljavanja da se natječu na najzahtjevnijim tržištima. Američki partneri prepoznali su tu kvalitetu, i zapovjednik broda kazao je kako je prvi put naišao na takvu kvalitetu posla. Ovakvi nam poslovi trebaju dati potrebnu dozu optimizma i dokazuju da smo na dobrom putu – rekao je ministar Božinović.

Komentara 3

BE
belimo
15:18 26.10.2011.

Cijeli ovaj posao ima jednu manu - nema provizije jer Ameri ne daju a u Lencu su SDP-ovci......

JO
JozoJozić
19:14 26.10.2011.

Od izlaska iz stečaja Lencem vladaju HDZ-ovci. Uprava, Tankerska, Zadarski lobi, šef sindikata, itd.

UN
unbekant
07:37 27.10.2011.

\"cudila se pura dreku\"......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije