Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planiranje proračuna

Borzan: Ne možemo odmah očekivati pozitivne pomake

'01.10.2011., Slatina - Saborski zastupnici SDP-a Biljana Borzan, Nada Cavlovic Smiljanec i Vlatko Podnar na druzenju s gradjanima govorili su o predizbornom planu izbornog programa SDPH-a. Photo: Maj
'Maja Santosi/PIXSELL'
16.12.2011.
u 13:47

– Mi vjerujemo novoj vladi i da će krenuti na bolje – rekla je pročelnica za financije Grada Osijeka Zvjezdana Tuma Pavlov (HDSSB).

Ako je suditi po današnjem izglasavanju proračuna Grada Osijeka za 2012., na državnoj razini oporbeni HDSSB (vladajući u gradu) ima više povjerenja u novu vladu negoli članica Predsjedništva SDP-a dr. Biljana Borzan. Naime, vijećnici Gradskog vijeća B. Borzan preoptimističnom se činila činjenica da se u proračunu planiraju čak 7,62 posto veći prihodi od poreza na dohodak koji, s obzirom na alarmantnu nezaposlenost, pada u svim lokalnim jedinicama.

– Nisam sigurna da već sada možemo očekivati pozitivne pomake od državne vlasti 0150 kazala je Borzan.

Zanimljiv odgovor stigao je od gradske pročelnice za financije Zvjezdane Tume Pavlov (HDSSB).

– Mi vjerujemo novoj vladi i da će krenuti na bolje. Imat ćemo i ministra (dogradonačelnik Ivan Vrdoljak, op.a.) pa će vjerojatno biti bolje – poentirala je Tuma Pavlov objasnivši ipak da je povećanje planirano jer će iduće godine biti jako malo povrata poreza, ali i zbog toga što u Osijeku nije bilo pada broja zaposlenih.

Premda je koalicija HDSSB-HNS izgubila većinu u Gradskom vijeću nakon izlaska iz redova vladajućih triju vijećnika Gordana Matkovića, proračun od 494,8 milijuna kuna glatko je prošao. Svoje dizanje ruku, uz ruke HDSSB-a, HNS-a i HSLS-a, vijećnici su pravdali time da su njihovi projekti stavljeni u proračun. Protiv su bili SDP, HDZ i HSP.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:47 18.12.2011.

A da pocnete oduzimati svu pokradenu imovinu od HDZ-enjara i Crkve mozda bi i poslo odmah na bolje. Ajd\' probajte!

DU
Deleted user
22:18 18.12.2011.

18.12.2011. u 18:09h Malacaay je napisao/la: Stara poslovica kaze: Gde ima Hrvata - nema zivota! Ja mislim da je to veoma istinita tvrdnja. lol ============== i ako jos pronadju cetnika koji za tebe ne placa alimentaciju...odmah ce proracun porasti....

KI
kilm
22:59 18.12.2011.

Di god otvoriš ovi koji nikada nisu željeli Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije