Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeto u Dugoj uvali

Bojat: Imam isprave koje dokazuju da most nije sagrađen bespravno!

duga uvala
Duško Marušić/PIXSELL
13.04.2010.
u 17:12

Postoje ovjerene izjave Šimuna Kruljca i Roberta Ilića, koji kažu da je sporni most dio dokumentacije na temelju koje je izdana građevinska dozvola.

Osam podignutih optužnih prijedloga te jedna lakša ozljeda policijski je rezime borbe za most što spaja glavnu zgradu hotela Croatia i depandansu.

Pljušte prijave

Djelatnici Industrogradnje most žele srušiti prema nalogu Ministarstva graditeljstva, koje ga je proglasilo bespravno sagrađenim, a djelatnici Fio&D-a pod svaku ga cijenu žele očuvati te naglašavaju kako je Industrogradnji sudskom odlukom zabranjen pristup hotelskom kompleksu. Zbog toga su se u ponedjeljak kod mosta i potukli. Podnesene su tri prijave protiv Industrogradnjinih radnika te pet prijava protiv djelatnika Fio&D-a. Čini se da će se iduća pravna bitka voditi oko dokazivanja je li most uistinu bespravno sagrađen. Dok za Industrogradnju, koja je cijeli hotel i sagradila, o tomu nema sumnje te postupa po rješenju Ministarstva, koje ga je donijelo po službenoj dužnosti, za prokurista i suvlasnika splitskog poduzeća Dragana Boljata to je sporno.

– Imam ovjerene izjave Šimuna Kruljca, bivšeg direktora inženjeringa mostogradnje, te Roberta Ilića, koji je vodio gradnju depandanse. Obojica kažu da je most bio sastavni dio dokumentacije na temelju koje je dobivena građevinska dozvola – kaže Boljat i dodaje da u postojećem spisu građevinske inspekcije dozvola nema pa je stoga od Industrogradnje zatražio da ih što prije preda, a zbog toga je podnio i prijavu. Usto, prijavio je, kaže, i nepoznate djelatnike policije, koji su pasivnošću za subotnjeg incidenta (prvog pokušaja rušenja) ugrozili imovinu i goste hotela.

Krenuli braniti most

Osoblje hotela kaže da su se neki gosti i aktivno uključili u obranu mosta, vjerojatno jer su im u blizini bili parkirani automobili, te da je atmosfera bila čak dramatičnija od prekjučerašnje. Većina tih gostiju uplatila je trodnevne aranžmane te su već otputovali, a danas se očekuje dolazak novih gostiju. Za osoblje hotela to je, međutim, izvor novih briga.

– S obzirom na sve što se događa te činjenicu da su incidenti objavljeni i u medijima, gosti razumljivo žele da im zajamčimo mir – kazao nam je u telefonskom razgovoru direktor hotela Branko Matić.

Novo je poglavlje obračuna otvoreno, a konačnom se rješenju ne nazire kraj. Idući će se mjesec navršiti četiri godine otkako je spor počeo, a do sada smo svjedočili obračunima, prijetnjama i brojnim pravnim smicalicama.

Ključne riječi

Komentara 1

ŠU
šudra
17:47 13.04.2010.

Šta kaže gospodin Bajs ?Možda če ipak nešto reči Jadranka ( ako su ji guzice zasmetale ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije