Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi pokušaj

Bivši pomoćnik ministra kulture Šestan ravnatelj Zorina doma?

kazaliste01
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.05.2012.
u 11:58

Aktualni ravnatelj Zvonimir Ilijić kojem mandat traje do studenog kaže da je trenutačno zaokupljen radom na predstavi

Pitajte Kazališno vijeće zašto je izabralo Srećka Šestana, a ne mene. On je čitav život u kazalištu, ali nemam tu što više komentirati. Radim na novoj predstavi i na to sam najviše koncentriran.

Hoću li u karlovačkom kazalištu ostati kao savjetnik ili na nekom drugom mjestu, isto morate pitati Kazališno vijeće. Ravnatelj sam do studenog – poručio je aktualni prvi čovjek Gradskog kazališta Zorin dom Zvonimir Ilijić, nakon što je Kazališno vijeće za novog čelnika te ustanove predložilo drugog.

Obojica su kvalitetni, ali...

Bivšeg pomoćnika ministra kulture Srećka Šestana, koji je bio ravnatelj Gradskog kazališta lutaka i intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, mora još potvrditi i Gradsko vijeće. No, kako Grad već dugo nije zadovoljan poslovanjem i međuljudskim odnosima u kazalištu, vjerojatno će podržati taj prijedlog.

Na ponovljeni natječaj javilo se četiri kandidata od kojih su Šestan i Ilijić zadovoljavali uvjete natječaja.

– Nakon pregledane dokumentacije, čitanja ponuđenog programa rada za četverogodišnje razdoblje i obavljenog usmenog razgovora sa Srećkom Šestanom predložili smo da ga Gradsko vijeće imenuje za ravnatelja od 14. studenog ove godine.

Obojica kandidata imaju svoje kvalitete, ali nemam više što dodati od spomenutog obrazloženja – kaže predsjednik Kazališnog vijeća Juraj Juričić. Još lani u studenom bio je raspisan prvi natječaj za izbor novog ravnatelja Zorina doma.

Tada su se također javili aktualni ravnatelj Ilijić i Lidija Hamp koja živi u Veneciji. Za nju je Kazališno vijeće procijenilo da ne ispunjava zakonske odredbe natječaje. Smatrali su i da kontinuitet Ilijića kao ravnatelja ne bi bio dobar. Osim spomenutih minusa, dodatno mu je opterećenje i to što je protiv njega podignut optužni prijedlog zbog zloporabe položaja i vlasti.

Privatno korištenje auta

Policija je lani u lipnju podnijela kaznenu prijavu zbog lažiranja putnih naloga od 2007. do 2011. jer je Ilijić službeni auto koristio privatno i oštetio proračun kazališta za 21.000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije