Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
abolicija komunizma

Biskup Košić: Haašku presudu čekamo kao janjad pred klanje

'24.01.2010., Zagreb - Pravoslavna crkva, zajednicka molitva, Vlado Kosic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
03.09.2012.
u 18:05

Smatraju li se to neki njihovim advokatima, pa ih možda ne žele samo opravdavati, nego ne daj Bože i nasljedovati? Onda – jao nama, poručio je biskup Košić povodom Dana branitelja Grada Siska

Sisački biskup Vlado Košić osvrnuo se na današnjoj misi, povodom Dana branitelja Grada Siska, na odnos vlasti prema Danu žrtava totalitarnih režima.

− Moramo čuvati uspomenu na naše hrabre vojnike, na žrtve i Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata i poraća koje sve više niječu i preziru upravo oni koji bi ih po dužnosti morali poštovati jer su dobili mandat za vođenje javnih poslova ove Zemlje. Kad su novinari jednoga od njih upitali hoće li ova vlast obilježiti 23. kolovoza, Dan žrtava totalitarnih režima, odgovor je bio da se ona ne želi 'baviti tim predstavama'. Sasvim izravno pitam: Zašto se štite zločinci i koji je to imalo valjan argument da se abolira komunističke zločince? Smatraju li se to neki njihovim advokatima, pa ih možda ne žele samo opravdavati, nego ne daj Bože i nasljedovati? Onda – jao nama! Jer ako se tako postupa s jednim žrtvama, zar da se ne bojimo kako će se postupati i s drugima? Jučer žrtve komunizma poslije Drugog svjetskog rata, danas žrtve velikosrpskog zločina u Domovinskom ratu − rekao je Košić u svojoj homiliji dodavši kako u Sisačko-moslavačkoj županiji ima 119 grobnica žrtava poraća 2. svjetskog rata u kojima je sahranjeno, po nekim procjenama, i do 45.000 ubijenih.

Košić se osvrnuo i na sud u Haagu.

− Nije li licemjerno i potpuno nepravedno optužiti čitavu našu Domovinu, od pokojnog predsjednika do svih najistaknutijih branitelja, naših generala, da su dio 'udruženog zločinačkog pothvata'? I što se sada događa? Trenutačno svi iščekujemo da se donesu konačne presude tog nazovi-suda umjesto da se čitava Domovina ujedini i uputi jasnu poruku da ne dozvoljavamo iskrivljavanje istine i da smo svi odlučni braniti naše branitelje. Trebali bismo dići glas do neba, uzbuniti čitavu zemaljsku kuglu zbog nepravde koja nam se nanosi. Mi, međutim, stojimo mirno, kao janjad pred klanje, da krvožedni vuci nasrnu i našu, krvlju plaćenu slobodu, razgrabe i rastrgaju svojim oštrim zubima i svojim nepravednim presudama − istaknuo je Košić u Sisku.

Komentara 60

OB
-obrisani-
18:37 03.09.2012.

Bravo gospodine Kosic !!!

IJ
ijurin14
18:59 03.09.2012.

...upravo tako gospodine Kosić!....podučite malo i kardinala Bozanića!!!

TG
.tgero
18:19 03.09.2012.

ovaj biskup zaslužuje postati nasljednikom kardinala stepinca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije