Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bicikliranje u gradu

Biciklistima Zagreba, ali i cijele Hrvatske na dar – svjetlo

bicikl
Patrik Macek/Pixsell
01.06.2012.
u 09:36

Stražnja svijetla dijelit će se i svim sudionicima biciklijada i događanja koje udruga Moj bicikl organizira ili sudjeluje kao partner tijekom lipnja.

U cilju promocije sigurne vožnje biciklom gradskim sredinama, posebno u Zagrebu, te razvijanja poštivanja prometnih pravila udruga Moj bicikl svoju 12 godinu djelovanja na prostoru Hrvatske obilježit će prigodnom akcijom darivanja stražnjeg svjetla za bicikl.

– Prvih 12 tisuća Zagrepčana koji dođu u Prvi biciklistički informativno-edukativni centar u Hrvatskoj u Tomašićevoj 10 u Zagrebu dobit će stražnje svjetlo za svoj bicikl. Još davne 1885. u zagrebačkim pravilima vožnje bicikla je napisano: "Svaki biciklist mora imati na vozilki zavor, sviralicu i zapadom sunca upaljenu svjetiljku"  – objasnila je Darinka Jug, predsjednica udruge Moj bicikl.

Stražnja svijetla dijelit će se i svim sudionicima biciklijada i događanja koje udruga Moj bicikl organizira ili sudjeluje kao partner tijekom lipnja poput biciklijade u Zagrebu, Pisarovini te na Paškom cikloturističkom maratonu. U dogovoru su i podjele svjetala u Splitu i Osijeku, najavljuje organizator.

.

Komentara 1

JA
james49
09:57 01.06.2012.

Inače je tim tako u okoliš osvještenim osobama teško voziti se sa osvjetljenim biciklima i izvan ješačkih staza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije