Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pješačka zona

Biciklima odzvonilo u centru grada, kazna za neposlušne 500 kn

'varazdin/medjimurje, 21.05.2009., varazdin, gradonacelnik varazdina ivan cehok Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
28.05.2011.
u 12:15

Dio pješačke zone bit će otvoren za vožnju biciklima. Nema smisla ljude slati na prometne ulice, mišljenja je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok

Na varaždinskom Korzu, Franjevačkom trgu, Dućanskoj ulici, dijelu Kukuljevićeve od raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe do Korza, kao i dijelu Gajeve, od Korza do raskrižja s Bakačevom ulicom, strogo će biti zabranjena vožnja biciklima. Odluka je to Vijeća za komunalnu prevenciju, nakon nesretnog događaja prije desetak dana, kada je zbog naleta biciklista u Gajevoj ulici teško ozlijeđena pješakinja (47).

– Strogi centar grada omiljeno je okupljalište Varaždinaca. To je neka vrsta dnevne sobe našeg grada i u tom dijelu treba potpuno zabraniti vožnju biciklima – poručio je gradonačelnik Ivan Čehok.

Iako pješačka zona u Varaždinu obuhvaća šire područje, a prema zakonu u cijeloj je zoni zabranjena vožnja biciklima i drugim motornim vozilima, bit će napravljene neke korekcije.

– Nema smisla u svim ulicama zabraniti vožnju biciklima. Tada bi građani morali na puno prometnije ulice, a time bismo stvorili samo još više problema – zaključio je Čehok.

Iako je nesreća u Gajevoj ulici potaknula burnu raspravu, sigurnost na ulicama na visokoj je razini.

– Do ove nesreće, nekoliko godina nismo imali nikakvih problema, iako u gradu ima nekoliko tisuća bicikala. Grad je taj koji određuje prostor pješačke zone, a dužnost policije je da provodi kontrolu zabrane vožnje – rekao je Darko Blaži, načelnik policijske postaje Varaždin.

Budući da će se u dijelu pješačke zone dopustiti vožnja biciklima, uz znakove koji označuju zonu bit će postavljeni dodatni natpisi.

– Grad također mora uskladiti svoju odluku sa zakonskom o visini kazne za nesavjesne vozače. Grad je odredio da kazna iznosi 300 kn, dok je po zakonu kazna 500 kn - dodao je Blaži.

Od ponedjeljka će u centru grada biti i prometni redari. Snježana Galić Grozaj i Krunoslav Vidačić kontrolirat će poštivanje zabrane vožnje u pješačkoj zoni.

Ključne riječi

Komentara 11

KR
krka
13:29 28.05.2011.

Kosmati,pitam koliku kaznu buš ti platil svaki dan kad ideš na posel i dopelaš onaj A-6 u \'\'strogo pješačku zonu\'\'??? E, jesi sranje i nakaza od čovjeka, i kao osoba i kao karakter te iste osobe!!!

Avatar commentator
commentator
00:47 29.05.2011.

1 To se zove \"stihijska visoka kultura,\" toliko je visoka da je izgubila kontakt sa realnošću. S oproštenjem zbog jednog kretena koji se zaletava u pješaka, nemože se, nesmije se donesti jedan ovakav imbeciloidni zakon. Ja se potpuno slažem da ima pacijenata na biciklima ovdje u Zagrebu, to su oni koji nemaju kulturu vožnje biciklom, hoću reći oni koji su od jučer morali skočiti sa auta na dvokolicu, zbog \"više sile\" koja se zove skupo gorivo. I kad vidim te \"mrcipane\" (da ne kažem mrcine,) koji jure nevjerovatnom brzinom po pločniku, takvima treba reči da ako su toliko frajeri da moraju tako juriti neka izvole biti frajeri i neka jure po cesti između automobile, a ne među ljude koji ih se moraju plašiti. Ali ima i velik broj normalnih ljudi na biciklu koji jednostavno idu kako Bog zapovijeda, i koji znaju da na pločniku je uvijek pješak u pravu, i da smo mi samo \"gosti\" iako smo dobili čak žutu crtu a negdje i \"crveni tepih\" na pločniku.

HA
hanna
12:41 28.05.2011.

300 kn novinarčiću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije