Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKATI

Biciklijada 1. svibnja, a već 27. travnja jednosatni prosvjed

biciklijada
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
22.04.2010.
u 17:07

Sve je više nezaposlenih, kaže Badovinac, a podatke Zavoda za zapošljavanje o tome da je u ožujku smanjen broj nezaposlenih smatra sumnjivim.

Nikola Badovinac, povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Karlovačke županije, pozvao je građane da se u što većem broju uključe u tradicionalnu, 17. prvosvibanjsku biciklijadu.

 Vojnički grah na cilju

- Organizirat ćemo polazak iz triju gradova - u Karlovcu ispred Karlovačke banke u 10 sati, ispred dugoreške Robne kuće u 9, te iz Vrhovca u Ozlju u 10 sati. Zainteresirani će se od 8 sati moći prijaviti za sudjelovanje u manifestaciji kojom obilježavamo Međunarodni praznik rada – rekao je Nikola Badovinac. Sindikat je za bicikliste pripremio 2000 majica, te isto toliko porcija vojničkog graha na kupalištu Grdun na Dobri, kamo bi sudionici manifestacije trebali doći.

– Pozivam članove sindikata i sve radnike da se priključe našoj akciji Solidarno zajedno, koju u cijeloj Hrvatskoj organiziramo 27. travnja od 12 do 13 sati. U tom vremenu radnici neka prestanu raditi, a sindikalni će im povjerenici pročitati proglas u kojem piše da smo akciju pokrenuli da bismo sačuvali radna mjesta, osigurali primjerene uvjete za rad koji mora biti plaćen – rekao je Nikola Badovinac. Sve je više nezaposlenih, dodao je, a podatke Zavoda za zapošljavanje o tome da je u ožujku smanjen broj nezaposlenih, smatra sumnjivim.

Sezonci u veljači

– U siječnju smo imali veliki priljev nezaposlenih na zavod, da bi se nakon dva mjeseca podaci potpuno promijenili. Mislim da su ‘revnije’ brisali iz evidencije osobe koje se duže ne javljaju, pa zato imaju manje nezaposlenih. Nerealno je već u veljači i ožujku brojiti sezonske radnike, kada znamo da ti poslovi počinju u svibnju. Nažalost, malo poduzeća u Karlovcu ili županiji zapošljava, puno više njih otpušta ljude – komentirao je Nikola Badovinac i najavio prosvjede u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

– Podaci zavoda su točni i stvarni. Nikola Badovinac, koji je deset godina član našeg savjetodavnog vijeća, zna na koji se način brišu osobe iz evidencije. U ožujku je 105 ljudi pronašlo posao - dio u javnim radovima, a samo tridesetak na sezonskim poslovima – rekla je Ana Pozderac, pročelnica karlovačkog ureda Zavoda za zapošljavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije