Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

'Bez hitne reakcije Grada Varaždinci će izgubiti toplu vodu'

'07.10.2011., Vojni kompleks Kupari, Zupa dubrovacka - 3 objekta koje je izgradila i koristila bivsa JNA za visoke duznosnike a sad koristi Hrvatska vojska. Objekti su u vlasnistvu Hrvatskog fonda za
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
20.03.2013.
u 11:00

Iz Grada su pak samo poručili da "neće dozvoliti da Varaždinci ostanu bez grijanja i tople vode". Što točno planiraju nisu precizirali

Već 10. travnja Trgovački sud u Varaždinu najvjerojatnije će donijeti odluku o prekidu poslovanja u varaždinskoj tvrtci Grijanje Varaždin u stečaju, zbog čega bi oko 6.000 Varaždinaca moglo ostati bez tople vode, a na jesen i bez grijanja. Da je situacija alarmantna upozorava i stečajni upravitelj Stanko Makar.

Termoplin ima dozvolu

- U nadležnosti je Grada da raspiše koncesijski natječaj za drugu tvrtku ili da djelatnost povjeri gradskoj komunalnoj tvrtci. Vrijeme opasno istječe i Grad pod hitno mora nešto poduzeti kako ljudi ne bi ostali bez tople vode – zabrinut je Makar. Iz Grada su pak samo poručili da "neće dozvoliti da Varaždinci ostanu bez grijanja i tople vode". Što točno planiraju nisu precizirali, a rasprava o grijanju također nije na dnevnom redu sutrašnjeg Gradskog vijeća. Po svemu sudeći distribuciju toplinske energije ponovno bi mogao preuzeti Termoplin, koji je prije tri godine osnovao Grijanje Varaždin kao tvrtku kćer. Iako je Grijanje Varaždin sada u stečaju bez uvjeta za nastavak poslovanja, izgleda da nema druge, osim da distribuciju preuzme ponovno upravo Termoplin, tvrtka koja uz Grijanje Varaždin jedina po podacima Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), ima dozvolu za obavljanje distribucije toplinske energije na varaždinskom području.Kako nije za očekivati da će se Termoplin sam javiti, na natječaj (koji Grad ima obavezu raspisati), Grad bi mogao iskoristiti mogućnost prema kojoj, u slučaju da na natječaj ne stigne niti jedna druga ponuda ili da pristigle ne ispunjavaju propisane uvjete, Grad može potpisati s tvrtkom koja je u njezinom vlasništvu. Termoplin je u većinskom vlasništvu Grada. Drugi najveći dioničar je direktor Termoplina Ivan Topolnjak, čiji komentar do zaključenja broja nismo dobili.

Pomoć nudi i HERA

U rješavanju ovog pitanja, stručnu pomoć Gradu je ponudila i HERA, no odgovor još čekaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije