Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
600 kuna

Baranjskim prosvjednicima stigle kazne za kolovoške prosvjede

prosvjed,seljaci,portal
Davor Javorović/PIXSELL
09.09.2013.
u 13:52

Svaki od prosvjednika dobit će po 600 kuna dok je udruzi "Baranjska brazda" stigla kazna na 20.000 kuna

Na kućne adrese baranjskih poljoprivrednika stigle su kazne za kolovoške prosvjede. Svaki od prosvjednika dobit će po 600 kuna dok je udruzi \"Baranjska brazda\" stigla kazna na 20.000 kuna, a isto toliko bi trebao platiti i njezin predsjednik Petar Pranjić, kao odgovorna osoba. 

- Upravo sam bio na informativnom razgovoru u policiji. Kazne nam slijede zbog narušavanja javnog reda i mira. Ovo je nečuveno jer smo jedini u Hrvatskoj od prosvjednika zaradili kazne - žali se Petar Pranjić. Na ceste su izišli, kada su prijavili prosvjede, a traktori, njih otprilike 50 - 60, kaže, uredno su registrirani. 

- Jedan cestovni trak ostavili smo otvoren za prolazak hitne pomoći, vatrogasaca i policije. Uredno smo se ponašali i jedini prijavili prosvjed jer nismo htjeli na svoju ruku izići na cestu. Imali smo i pet redara koji su stalno obilazili traktorsku kolonu s reflektirajućim prslucima. Nakon prosvjeda smo cestu uredno oprali - nastavlja. Kazne su dobili, objašnjava, jer su krenuli prema Osijeku gdje ih je zaustavila policija pred ulaskom u grad. Nisu očekivali probleme, barem ne tako blizu. Istovremeno su s traktorima prema Zagrebu trebali krenuti i ostali prosvjednici, ali nisu. 

- Taj dan je u Baranji bilo 3000 specijalaca s punom opremom. To nas je razočaralo, kao da je \'91. Poslije blokade kod Osijeka smo se mirno razišli, ali i ostali prosvjednici u Hrvatskoj - prisjeća se Pranjić. Pojedini članovi udruge \"Baranjska brazda\" uložili su prigovore na kazne. Platiti ih neće. Kao i predsjednik, ali ni udruga. 

- Sama udruga nema toliko novca, a ne znam niti ja kako ću platiti kaznu. Spreman sam ići u zatvor i zajedno s bivšim ministrom Petrom guliti krumpire! - poručio je Pranjić.

>>Seljaci: O svojim problemima izvijestit ćemo Europsku komisiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije