Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompromis s SDP-om

Bandić pristaje na sve kako bi ostao na vlasti

\'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Milan Bandic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/Pixsell
15.12.2011.
u 07:30

Posljednjih dana postignut je krhki kompromis; Bandić je prihvatio sve amandmane koje su zastupnici uputili na proračun. Sada samo treba vidjeti hoće li novi prijedlog, u kojem su i nove cijene vrtića, proći na Skupštini.

Roditelji koji posljednjih mjeseci nisu plaćali vrtić (temeljem još aktualne odluke o naplati vrtića gradonačelnika Milana Bandića) morat će taj novac ipak uplatiti! Također, ako su roditelji vrtiće plaćali više od 300 kuna, koliko bi im bila cijena po novom prijedlogu, taj će se novac vratiti. I to tako što bi im u 2012. vrtić bio besplatan sve dok se ne podmiri iznos koji su preplatili.

Nagla promjena

– Građani koji nisu plaćali vrtić, a računa se da je to otprilike četiri mjeseca, koliko se provodila Bandićeva odluka, trebali su, uzmimo na primjer, za dvoje djece platiti oko 2000 kuna. Kad se počne provoditi odluka o cijeni od 300 kuna za vrtić i jaslice, ti će roditelji na adresu dobiti uplatnice i izbor žele li iznos od tih 2000 kuna, koliko su “dužni” za vrtiće, uplatiti odmah ili na rate – daje moguć scenarij jedan od SDP-ovaca.

A da će se roditeljima, koji su vrtiće preplatili, taj iznos i vratiti, tvrdio je do jučer i gradonačelnik. No danas je druga priča. Povrat novca roditeljima nije moguć! – Iduća je godina nova u kalendaru i nije ovisna o ovoj – poručio je Bandić.

Što to znači za odnose Milana Bandića i SDP-a? Naime, posljednjih dana postignut je krhki kompromis među njima. Odnosno, Bandić je prihvatio sve amandmane koje su zastupnici uputili na proračun. Sada samo treba vidjeti hoće li novi prijedlog, u kojem su i nove cijene vrtića, proći na Skupštini.

– Taj je prijedlog proračuna dosad najuravnoteženiji i gradonačelnik je prihvatio sve naše primjedbe te time učinio izniman napor da se na drugom čitanju proračuna njegov prijedlog prihvati – komentirao je Igor Rađenović (SDP).

Bez prognoza

No, prognoze hoće li proračun proći na Skupštini Rađenović nije želio davati, kao ni Jurica Meić (SDP). Obojica su rekla da se o tome još moraju dogovoriti na klubu zastupnika. Inače, već su jedan sastanak imali, ali kako doznajemo, ništa nije dogovoreno. Hoće li Milan Bandić sačuvati poziciju do lokalnih izbora ili će ga se smijeniti referendumom, još se odlučuje, kako se čini, u vladajućoj stranci. Komentar smo pokušali dobiti od još uvijek aktualnog predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema, no ne javlja se niti je ovih dana bio dostupan novinarima.

Komentara 23

DU
Deleted user
07:40 15.12.2011.

Odsudna odbrana! - tako se to zvalo to poglavlje dok je dipl. ONO i DSZ kadar bio na faksu... Glavu dam, ostavku ne dam! - dr Burić iz dubrovačkog HDZ-a svojedobno... Ne možeš imati pretenzije cijelu Hrvatsku pretvoriti u 1. parking zonu i ostati na vlasti, omiljen od puka, zar ne?

KR
kreont
07:49 15.12.2011.

Hercegovac kada padne na direktorsku fotelju odma pusti korijene do podruma te ga je vrlo teško iščupati. Bilo bi zgodno da Uskok Doskok malo Banditića Remetiniziraju.

DO
doktorica
08:43 15.12.2011.

natrag u onu selendru iz koje je došao.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije