Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjenje cijena

Bandić: Nisam ja diktator kojega se svrgava s vlasti

'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Milan Bandic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
16.12.2011.
u 11:09

Grad ima najjeftiniji vrtić u Hrvatskoj, 300 kn od 1900 kuna. To nema nitko, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare uoči posljednjeg zasjedanja Gradske skupštine ove godine i posljednje prilike za prihvaćenje njegova smanjena proračuna, ponovno progovorio o smanjenju cijena vrtića koji će za sve građane stajati 300 kuna.

– Grad ima najjeftiniji vrtić u Hrvatskoj, 300 kn od 1900 kuna. To nema nitko. Ne može proći uvijek ono što ja zagovaram. Očekivalo se da imamo socijalnu pravdu koja je pala na ovom ispitu. Ja na duši nosim tu sirotinju. Kada sam vidio da neće proći, morao sam popustiti – rekao je Bandić, dodajući da je procijenio da u blokadu dolazi 3500 djece i da to nije vrijedno prepucavanja sa skupštinarima. Ipak, podsjeća da grad i dalje nije dobio pravorijek Ministarstva financija te da je on do sada kao, kako kaže, legalist, samo provodio odluke Skupštine.

Osvrnuo se i na poskupljenja u ZET-u te Vodoopskrbi i odvodnji. Smatra da je potrebna korekcija cijena, odnosno poskupljenja, jer već četiri godine naknade za ZET, ViO i Čistoću nisu poskupjele. Također rekao je da božićnica neće biti jer je grad u teškoj financijskoj situaciji.

Na izravno pitanje boji li se da će ga skupštinari pokušati svrgnuti s vlasti ne prihvate li proračun i donese se Zakon o referendumu u Saboru, Bandić je rekao da on nije diktator kojega se svrgava s vlasti te je ponovio da je grad živio i prije bez Bandića i kako će grad napredovati i nakon Bandića, ali da je njegova uloga u razvoju grada neupitna.

Ključne riječi

Komentara 36

TM
trade_mark
11:34 16.12.2011.

dobro da si priznao. na kraju krajeva, ti i takvi kao ti ste stvorili tu sirotinju. samo, ne misliš valjda da ćemo ti biti vječito zahvalni radi tog bogojavljenog ustupka i izlijeva dobrote?

AD
Adrianko
11:47 16.12.2011.

Zapalit ću svijeću na Kamenitim vratima kad se ova mentalna sirotinja od Bandića makne s vlasti i javnosti, da ga nitko više nikada ne spomene i ne objavi njegovu nakaradnu fotografiju.

ZV
zveket
22:41 16.12.2011.

Nisi diktator nego muljator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije