Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal

B. Topolnjak-Halapa nije više šefica ureda Ivana Vučića

'05.02.2010., Karlovac - Konferencija za novinare HSP-a na celu s pocasnim predsjednikom Antom Djapicem na temu mijenjanja hrvatskog Ustava. Bernardica Topolnjak Halapa. Photo: Kristina Stedul Fabac/P
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
04.02.2012.
u 11:37

Večernji list je po dojavljenoj sumnji dva mjeseca čitav slučaj istraživao. Posljedice: Bernardica Topolnjak-Halapa koja je na tom mjestu radila dvadeset mjeseci dobila je otkaz

Diploma Bernardice Topolnjak-Halapa je lažna. Karlovačkoj županiji to je potvrdio Ekonomski fakultet. Pročelnica Ureda župana Ivana Vučića dobila je otkaz, a slučaj su preuzeli policija i Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Time su potvrđene sumnje iznijete u Večernjaku na temelju čije je priče i Županija zatražila očitovanje Ekonomskog fakulteta.

Plaća 8,9 tisuća kuna neto

– Osjećam se razočarano, prevareno, tužno... – rekao je župan Vučić. Iznenađen je i predsjednik tročlanog povjerenstva koje je ocijenilo Topolnjak-Halapa najboljim kandidatom za pročelnicu. Uvjet za prijavu je bila i visoka stručna sprema.

–Povjerenstvu je dostavila presliku diplome ovjerenu kod javnog bilježnika – otkriva dožupan Karlovačke županije i predsjednik natječajnog povjerenstva Josip Šafar. Podsjetimo da je upravo Večernjaku jedna od kandidatkinja izrazila sumnju da je Topolnjak-Halapa dobila uvid u pitanja prije testiranja, jer je opširan test riješila u roku nekoliko minuta i osvojila najviše bodova. Šafar to odlučno odbacuje. Topolnjak-Halapa je radila 20 mjeseci kao županijska pročelnica.

–Primala je mjesečnu neto plaću od osam do devet tisuća kuna – kaže Vučić.

Dodaje da je bio zadovoljan njezinim radom.

– Ne znam što učiniti da se ovako nešto više ne ponovi – priznaje Vučić.

Temu je u javnosti otvorio Večernji list u utorak nakon dva mjeseca istraživanja potaknutih sumnjom da pročelnica nema visoku stručnu spremu. Tvrdila je da je diplomirala na studiju ekonomije u Zagrebu 9. srpnja 1990. Međutim, utvrdili smo da je nema na popisima završenih studenata iz te godine, ali ni između 1980. i 2008. Popisi su objavljeni u službenim monografijama Fakulteta, a u nekoliko smo navrata pregledavali tisuće imena u potrazi za B. Topolnjak-Halapom, B. Topolnjak ili B. Halapom u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić i Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Zatražili smo i provjeru podatka o diplomi kojeg je dostavila Županija.

‘Kaže da to nije točno’

– Ekonomski fakultet nije izdao diplomu o stručnoj spremi sedmog stupnja broj 38742/35847391 od 9. srpnja 1990. na ime Bernardice Topolnjak-Halapa –doznali smo prvi od voditelja referade za preddiplomski i diplomski studij Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Roberta Fišića. Topolnjak-Halapu smo nekoliko puta zvali. Prvi poziv nam je odbila, a onda se nije javljala.

–Dobio sam je na telefon nakon trećeg pokušaja. Kaže da sve ovo nije točno, neka to i dokaže – kaže Vučić.

Komentara 6

MP
Mr.Pravda
22:43 05.02.2012.

smrc,smrc ah kako tuzno,smrc,sramota

RA
rava
12:27 04.02.2012.

ajme! neka provjere moje diplome a ne mogu si naci posao. nezaposlena sam 20 god. na birou sam a nju su zaposlili bez provjere diploma ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dakle ,veza je tu bila preko nekoga koji ju je primio s\"mitom\"!

HP
hps
16:32 04.02.2012.

zar je to moguće da se dogodi u hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije