Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalna suradnja

AZRA preuzela koordinaciju NUTS II regije sjeverozapadna Hrvatska

azra
Privatna arhiva
07.02.2012.
u 11:24

Temeljni cilj koordinacijskog tijela od 2012. do 2013. godine je identificiranje i planiranje projekata od regionalne važnosti za cijelu NUTS II regiju

Agencija za razvoj Varaždinske županije – AZRA preuzela je ulogu koordinacije međužupanijskog tijela NUTS II regije sjeverozapadna Hrvatska te održala sastanak s aktualnim temama iz domene regionalnog razvoja. Na sastanku kojemu su nazočili svi predstavnici NUTS II regije SZ raspravljalo se o izvještavanju o provedbi županijske razvojne strategije prema Županijskoj skupštini i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a koje očekuje sve županije i regionalnim koordinatorima u ožujku.

Kako je temeljni cilj koordinacijskog tijela od 2012. do 2013. godine identificiranje i planiranje projekata od regionalne važnosti za cijelu NUTS II regiju sjeverozapadna Hrvatska za pripremu na kohezijski i strukturne fondove, jedna od glavnih tema uključivala je i mogućnost suradnje svih članova Koordinacije u zajedničkim projektima. To se ponajprije odnosi na trenutačno otvorene natječaje prekogranične suradnje (IPA prekogranični program Slovenija – Hrvatska i Mađarska – Hrvatska), a ovo je prvi korak u stvaranju i planiranju regionalnih projekata od značaja za ovu regiju.

Na sastanku je najavljeno potpisivanje zajedničke izjave potpori projektu “Stvaranje preduvjeta za održivu podršku razvoju konkurentnosti gospodarstva i za daljnji razvoj tehnološke infrastrukture u regiji SZ” što će potpisati župana Sjeverozapadne Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba. Cilj ovog zajedničkog planiranja projekta je ujednačeni razvoj regije i bolja povezanost lokalnih i regionalnih razvojnih potreba s nacionalnim razvojnim prioritetima.

Inače, međužupanijsko tijelo NUTS II sastavljeno je od predstavnika razvojnih agencija te županija s područja NUTS II regije Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Varaždinske županije te Grada Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije