Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomorski promet

Antešić: Brodske linije neće se ukidati nego racionalizirati

Zadar, HGK Zadar, trajektne linije (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
11.09.2012.
u 20:26

Riječ je o reduciranju izvansezonskih veza na sedam linija s polaskom iz Zadra, i to za Ravu, Olib, Silbu, Rivanj, Molat, Ist, Iž, Sali, Bršanj i Preko

-Na sastanku s otočanima želimo doznati koje se brodske i trajektne linije mogu racionalizirati i optimizirati, a ne ukinuti, rekao je zamjenik ministra pomorstva Zdenko Antešić nakon javne rasprave s čelnicima pojedinih zadarskih otoka i upravom Agencije za obalni linijski pomorski promet koja se održala u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zadru.

Riječ je o reduciranju izvansezonskih veza na sedam linija s polaskom iz Zadra, i to za Ravu, Olib, Silbu, Rivanj, Molat, Ist, Iž, Sali, Bršanj i Preko. Na najfrekventnijoj jadranskoj trajektnoj liniji Zadar – Preko razmišljalo se o ukidanju linija u 18, 23 i 24 sata, ali će se, nakon što su saslušani argumenti načelnika Preka Ante Jerolimova, od toga najvjerojatnije odustati.

Zamjenik ministra Zdenko Antešić podsjetio je da je racionalizacija na pojedinim državnim linijama nužna zbog nedostatka novca u državnom proračunu za subvencioniranje pomorskog prometa, ali da konačna odluka nije donesena te da će, nakon što su saslušali primjedbe otočana, u Ministarstvu pomorstva ponovno analizirati svaku pojedinu brodsku i trajektnu liniju i tek tada s prijedlogom izaći pred Vladu.

Denis Barić, predsjednik Otočnog sabora, rekao je da se današnji sastanak ne može nazvati javnom raspravom jer poziv nisu dobili svi čelnici zadarskih otoka, kao ni predstavnici Otočnog sabora, a prijedlog o ukidanju bilo koje linije na Jadranu smatra kršenjem Zakona o otocima.

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
06:59 13.09.2012.

Antešić: Brodske linije neće se ukidati nego racionalizirati Tako će umjesto jednom dnevno, voziti samo pola dana, jedan dan u jednom smjeru, drugi dan u drugom smjeru... Nije šija, nego vrat... Nije poretplata, već naknada za dostupnost... Nije repriza, jer jer nije emitirano isti mjesec... Jesu naši "političari" maštoviti"...

VI
Vito
07:01 13.09.2012.

Nije kompir, nego krumpir... Nije paradajz, nego rajčica... Nije rajčica, nego pomidor...

VI
Vito
07:07 13.09.2012.

Agencije za obalni linijski pomorski promet koja se održala u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zadru. Prije bih napisao da je to neprijateljska gospodarska komora u Zadru. "otočna" smo i "pomorska" država, a stanovnici na otocima su nam "zadnja rupa nana svirali"... Što njima znači naslov u "Večernjaku" koji objašnjava kako se samozaposliti, kad nemaju mogućnosti doći niti do zavoda za zapošljavanje, je moraju čekati cijeli dan na prijevoz, a u stvarnosti žele raditi... Da ne pišem o zavodu za zdravstvo i mirovinskom, gdje njih nekolicina "obrađije" desetine tisuća "sezonskih prijava i odjava"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije