Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
metković

Aktivisti za spas Neretve na startu Maratona izvjesili transparent

transparent,neretva,gornji horizonti
Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL
12.08.2012.
u 12:14

"Ne damo našu Neretvu - dolje Gornji horizonti", pisalo je na transparentu protiv hidroenergetskog projekta

Aktivisti za spas rijeke Neretve jučer su izvjesili transparent s natpisom \"Ne damo našu Neretvu - dolje Gornji horizonti\" na samom startu 15. Maratona lađa u Metkoviću, kojemu je nazočio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Policija je spriječila isticanje transparenta sat vremena nakon starta na Rogotinskom mostu.

Gornji horizonti su hidroenergetski projekt koji bi rijeci Neretvi trebao oduzeti šest milijardi metara prostornih vode na godinu te ih preusmjeriti prema Bilećkom jezeru. U taj pola stoljeća star projekt uklopio se i nedavni sporazum Hrvatske i Republike Srpske o gradnji HE Dubrovnik 2, a stručnjaci i mještani upozoravaju da bi taj projekt mogao biti izvor ekološke katastrofe i pretvaranja istočne Hercegovine u pustinju.

Komentara 16

TE
tepčin
14:07 12.08.2012.

Dok Neretva teče, nitko glada ostati neće!

KA
kajinx
14:25 12.08.2012.

Zamislite, naša država se dogovorila sa “državom” RS za uništenje donjeg toka Neretve. To je potpisao “naš“ ministar, Gosp. Mađarska !

Avatar CrimsonKing
CrimsonKing
16:58 12.08.2012.

Pa ako reka izvire na nasoj zemlji i celim svojim tokom prolazi kroz nasu zemlju, cija je ona onda???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije