Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski HDZ

'Ako se uvede ćirilica u Vukovar broj Hrvata će se dodatno smanjiti'

Vukovar (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
24.01.2013.
u 13:09

Ako Premijer to ne može riješiti, neka pogleda u oči Vukovarcima, svima koji su Domovinski rat iznijeli na svojim leđima, da bi njemu omogućili dobro plaćenu igru skrivača, kažu u vukovarskom HDZ-u

- Žalosno je i jadno da Premijer i ministri, a njima uz skute i vukovarski gradonačelnik, u ovako ozbiljnom trenutku svoju nesposobnost skrivaju iza parole \'\'to su napravili oni prije nas!“, navodi se u današnjem priopćenju vukovarskog HDZ-a kojemu je povod bio odgovor premijera Zorana Milanovića na zastupničko pitanje o uvođenju ćirilice i srpskog jezika u Vukovar. 

Dalje se navodi da se problemi rješavaju onda kada se pojave i da očekuju od premijera da ga i riješi na taj način da ne povrijedi osjećaje hrvatskoga naroda jer će se u suprotnom broj Hrvata do idućega popisa stanovništva još više urušiti!

- Ako Premijer to ne može riješiti, neka pogleda u oči Vukovarcima, svima koji su Domovinski rat iznijeli na svojim leđima, da bi njemu omogućili dobro plaćenu igru skrivača, prizna nesposobnost i podnese ostavku. Dosta nam je pakiranja izgovora, jer zbog skorašnjih lokalnih i sljedećih parlamentarnih izbora, premijer ne želi jasno i nedvosmisleno reći svoje mišljenje, a naslućujemo da mu je svejedno hoće li u Vukovaru biti ćirilice ili neće. Čak nam se čini da bi zbog vlastite izborne koristi to rado proveo, stav je HDZ-a grada Vukovara u kojem se zaključuje da oni nisu stranka netolerantnih i neosjetljivih ljudi nego da žele da se konačno počne uvažavati i mišljenje hrvatskoga naroda umjesto podilaženje raznim interesnim skupinama zbog mogućega utjecaja na ishod sljedećih izbora.

>>Ćirilica na Ovčari ili ne – to je stvar dogovora dobronamjernih ljudi

Ključne riječi

Komentara 28

FL
flick
13:22 24.01.2013.

Naslov je točan. Da živim u Vukovaru i da se uvede ćirilica sve bi prodao i odselio čim dalje.

MA
Maroje2312
13:40 24.01.2013.

Za učinjene zločine nad gradom i ljudima trebaju odgovarati, a ne biti nagrađeni .. Prestrašno što im se sve dozvoljava. Jadni mi sa ovakvom vlasti....

OB
-obrisani-
15:13 24.01.2013.

Da živim u Vukovaru brinulo bi me što nemam posla, a ne što vidim ćirilicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije