Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orsat Miljenić:

Treba vidjeti ima li dovoljno potpisa za referendum o ćirilici

Orsat Miljenić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.12.2013.
u 14:27

– O referendumskim inicijativama nisam razgovarao neformalno ni s kime. Razgovarao sam s mnogim kolegama, ali ne o tome nego o europskim pitanjima. To sada nije tema na dnevnom redu. Hoće li se ona s vremenom pojaviti, ovisi o slijedu događaja – rekao je ministar pravosuđa u izjavi novinarima u Bruxellesu.

Na sastancima Vijeća EU hrvatske ministre dosad nitko, ni u neslužbenim razgovorima na marginama, nije pitao ni izražavao zabrinutost zbog referendumskih inicijativa. Nitko to pitanje nije ni u najneformalnijim razgovorima spomenuo ni ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću, koji je danas sudjelovao na sastanku Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove.

– O referendumskim inicijativama nisam razgovarao neformalno ni s kime. Razgovarao sam s mnogim kolegama, ali ne o tome nego o europskim pitanjima. To sada nije tema na dnevnom redu. Hoće li se ona s vremenom pojaviti, ovisi o slijedu događaja – rekao je Miljenić u izjavi novinarima u Bruxellesu.

Na pitanje smatra li da će referendum o ćirilici biti raspisan, ministar pravosuđa rekao je da ne želi spekulirati.

– Postoje propisi. Ako je prikupljeno u okviru propisa… Treba vidjeti i što će biti s izmjenom Ustava i kako će se to reflektirati na referendum. Vidjet ćemo. Ponajprije treba vidjeti postoji li uopće dovoljno potpisa, i onda procedura ide. Evo, jedan smo proveli, vidjet ćemo što će biti s drugim – rekao je ministar Orsat Miljenić.

Komentara 17

Avatar MK2
MK2
15:03 06.12.2013.

U Ustavu pise da se drugi jezik i drugo pismo osim hrvatskog i latinice "može" uvesti - a ne "mora" kako Kukurikavci krivo tumace!!! A clanak 4 "Zakona o dvojezicnosti" govori da se cirilica pod trenutacnom situacijom "ne smije" uvoditiiti u Vukovaru - sto Kukurikavci gluhonjemu ignoriraju dok protupravno postavljaju ploce sa cirilicnim nadpisom. Znaci Ustav kaze, cirilica se "ne mora", a Zakon o dvojezicnosti cirilica se "ne smije" uvoditi u Vukovar. ...ima li smisla sa ovom Vladom jos uopce traziti dialog, ili je bolje cekati dan kada odu s'Vlasti?!

DU
Deleted user
14:57 06.12.2013.

Treba vidjeti ima li dovoljno potpisa za referendum o ćirilici.. OK, provjerite.. Miljenić bi rado da nema, ali... Slično su zapinjali i prošli referendum.

DO
Doglavnik
14:59 06.12.2013.

Referenduma ce biti milom ili silom !! Tko stane na put referendumu u Hrvatskoj taj je neprijatelj Hrvatske ! O demokraciji poslije referenduma jer demokracija nije sve sto pozeli netko nego vecina !! I mi Hrvati bi zeljeli putovati uati u USA bez viza ali ne ide gospodo pa kako ne ide kada po demokraciji to je izvedivo ne ide nije demokracija zeljobus !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije