Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sölden

Skijalište okruženo s tri vrhunca viša od 3000 m

skijanje
Foto: Thinkstock
29.01.2014.
u 21:55

Pravo zimsko vrijeme donijelo je i obilan snijeg brojnim skijalištima, pa tako i austrijskom Söldenu...

Pravo zimsko vrijeme donijelo je i obilan snijeg brojnim skijalištima, pa tako i austrijskom Söldenu. To je jedno od najpoznatijih skijaških mjesta na zapadu zemlje, u pokrajini Tirol, u dolini Ötztal, a ima oko 3000 stanovnika. Skijaši ovdje započinju svoje pohode na 1350 metara nadmorske visine, dok se s vrha na 3250 m n.v. pruža prekrasan pogled na okolne vrhunce Alpa, sve do Italije i švicarskih Alpa. Ipak, najveći dio skijališta je na visini od oko 2000 m n.v.

Tri vrhunca

Poseban užitak daje skijanje na ledenjacima Rettenbach i Tiefenbach i uživanje u prirodnom snijegu kojeg ondje ne nedostaje ni onda kada ga drugdje nema. K tome, staze na glečerskim vrhovima uglavnom su plave i široke, pa se njima mogu spuštati i oni skromnijega skijaškog znanja. Cijelo skijalište ima čak 146 km skijaških staza pa svatko može pronaći one koje su mu najprimjerenije. Na 2450 m n.v. je i snježni park Almdüdler za bordere na 6 hektara. Osobito je zgodno što do ledenjaka vodi i asfaltirana cesta koja prolazi i kroz najviši europski cestovni tunel “Rosi Mittermeier” na čak 3240 m n.v.

Zahvaljujući svom položaju i tri alpska vrhunca koja su viša od tri tisuće metara, Sölden već godinama ima nadimak “Big 3“. Nije stoga čudno da ga posjećuju i oni koji ne skijaju, već samo odlaze žičarama do vrha, gdje uživaju u fascinantnom pogledu koji se pruža iz lijepo uređenih vidikovaca s restoranima što nude tirolske specijalitete. U Söldenu nisu zaboravili ni one koji nakon skijanja traže nastavak uzbuđenja i u večernjim satima. Tu su zato brojni disco-klubovi sa živim nastupima pjevača, jazz grupa i sjajnom ponudom različitih sadržaja. Za sve one koji vole zabavu produljiti do ranih jutarnjih sati organizirana je i posebna taksi služba koja radi 24 sata dnevno.

Kompleks bazena

A kako bi cjelokupna ponuda Söldena bila još bolja, u mjestu Langenfeld, na samo nekoliko kilometara od skijaškog raja, poznati je Aqua Dome. To je kombinacija vrhunskog hotela s termalnim izvorom na dubini od gotovo dva kilometra. Niz bazena, whirlpoola, sauna i ostalih sadržaja odagnat će i posljednju trunku umora od cjelodnevnog skijanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije