Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.12.2013. u 12:00

Za premijera Milanovića znamo i gdje je bio – radno vrijeme proveo je na jutarnjem partyju u klubu Pepermint.

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, požalio se uoči Božića da su svi ministri „fizički propali“ u posljednje dvije godine jer rade „po 18 sati dnevno“. Koliko su doista radili, teško je utvrditi premda se zastupnik vladajuće koalicije Josip Kregar požalio, a Globus prenosi, da se u Banskim dvorima svjetla gase već u 15 i 30. Sigurno je samo da su na Badnjak, dakle na radni dan, radili još manje, odradili „telefonsku sjednicu“ i potom kuda koji mili moji. Za premijera Milanovića znamo i gdje je bio – radno vrijeme proveo je na jutarnjem partyju u klubu Pepermint.

Šest mjeseci ni pipnuli strukturni i kohezijski fond

Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU, iz mjeseca u mjesec mijenja priču o uplatama iz Bruxellesa Hrvatskoj. Potkraj godine ubrzao je tempo pa nas u novom Forbesu uvjerava da bi Hrvatska iz EU ove godine trebala dobiti 6 milijuna eura više no što je uplatila tom istom EU, a u novom Globusu pak računa da, „kad se sve zbroji, u plusu smo 18 milijuna eura“. Dok se ministar zadužen za fondove EU bori s brojkama, u Forbesu su utvrdili kako su uplate iz Bruxellesa došle iz različitih izvora, ali da strukturni i kohezijski fond nismo – ni pipnuli. Globus objašnjava i zašto – jer u 6 mjeseci članstva u EU nismo ugovorili ni jedan novi projekt. Polako, čemu žurba.

Salapić hoće regije koje se mogu zvati i županije

Josip Salapić, zastupnik HDSSB-a zadužen za Ustav, objasnio je da se nove regionalne jedinice – regije „mogu zvati županijama, ali moraju zamijeniti dosadašnje županije“. Može se to zvati politikom, ali narod to zove drugim imenom.

Veleposlanica se informira na Dux radiju iz Tivta

Ivana Sutlić Perić, hrvatska veleposlanica u Crnoj Gori i bivša novinarka HRT-a, govoreći za Dux radio iz Tivta, iznenadila je najavom da Hrvatska neće od Crne Gore tražiti ratne reparacije. Umjesto odštete za napad na Dubrovnik i Konavle te brodove JRM, Hrvatska navodno traži samo simbolično školski brod Jadran. Doduše, veleposlanica priznaje da se, kad nema vremena, „prvo informira preko radija Duxa“ pa je moguće da se i o reparacijama informirala u Tivtu, a ne u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?