Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže veće plaće

Zbog štrajka u dvije berlinske zračne luke bit će otkazano 650 letova

Štrajk na berlinskom aerodromima
Foto: Reuters
1/4
13.03.2017.
u 10:01

Lufthansa je objavila u nedjelju da će otkazati sve letove iz Frankfurta i Muenchena do Berlina te iz njemačke prijestolnice u te gradove.

Očekuje se da će oko 650 letova biti otkazano danas u dvije berlinske zračne luke zbog štrajka zemaljskog osoblja.

Oko 2000 zaposlenika zračnih luka Tegel i Schoennefeld stupilo je u 25-satni štrajk u 4 sata ujutro. S tih zračnih luka polijeću kompanije Air Berlin, easyJet te Ryanair.

Riječ je o novom pritisku u sporu oko plaća. Sindikat traži povećanje plaće za zemaljsko osoblje od 12 eura na sat umjesto oko 11 eura koliko iznosi sada, u sklopu pregovora o jednogodišnjem kolektivnom ugovoru. Poslodavac nudi oko 10 centi više na sat tijekom četiri godine.

Lufthansa je objavila u nedjelju da će otkazati sve letove iz Frankfurta i Muenchena do Berlina te iz njemačke prijestolnice u te gradove.

U zračnoj luci Tegel trebalo bi biti otkazano najmanje 448 letova, a na aerodromu Schoenefeld 194, rekao je glasnogovornik dviju zračnih luka.

Zemaljsko osoblje brine se za check-in putnika, prihvat i otpremu zrakoplova.

>>Štrajk na berlinskim aerodromima: hrvatski turistički radnici nemaju kako kući

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije