Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez struje i tekuće vode

U selima na vrhu planina još se živi kao i prije 100 godina

zapadni Jemen
Foto: Reuters
14.09.2016.
u 11:25

Živi se bez struje i tekuće vode, večera se još uvijek kuha na otvorenoj vatri, a zora najavljuje početak rada na poljima.

Daleko od sukoba, u selima na visokim planinama u zapadnom Jemenu još uvijek se živi kao i prije nekoliko stotina godina.

Promjene ovamo dolaze vrlo sporo. Živi se bez struje i tekuće vode, večera se još uvijek kuha na otvorenoj vatri, a zora najavljuje početak rada na poljima. 

Radi se naporno, život stanovnicima ovih sela nije lak iako nisu osjetili sve one probleme koje imaju stanovnici Jemena pogođeni građanskim ratom.

Sve što im treba stanovnici okruga Jafariya u zapadnoj pokrajini Raymahu na svoja brda moraju donijeti pješice, pomažu im u tome i magarci. Kako bi olakšali dostavu, neki su napravili i žičaru za prijenos s brda na brdo.

Najviše uživaju djeca, dane provode u bazenima iz kojih pogled seže u bezdan.

>>Ovo je gradić u kojem je godišnja stanarina 7 kuna

Komentara 1

Avatar Luring
Luring
11:09 26.09.2016.

Divno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije