Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesni događaj

Nakon 57 godina u Havani otvoren prvi američki hotel

Prvi američki hotel otvoren u Havani nakon revolucije 1959.
Foto: Reuters
1/2
29.06.2016.
u 12:18

Hotel ima 186 soba, a najniža cijena za noćenje je 246 dolara (1650 kuna). Smješten je u 5. aveniji, u području grada gdje se nalaze brojne ambasade i sjedišta velikih tvrtki

U Havani je jučer, prvi put nakon 57 godina, otvoren prvi od dva američka hotela na Kubi, Four Points Sheraton Havana, javlja Havana Times. 

Od revolucije 1959. godine i dolaska braće Castro na vlast, to nije bilo moguće, a otvorenjem ovog hotela američkog hotelskog lanca Starwood, ispisat će se nove stranice povijesti. 

Hotel ima 186 soba, a najniža cijena za noćenje je 246 dolara (1650 kuna). Smješten je u 5. aveniji, u području grada gdje se nalaze brojne ambasade i sjedišta velikih tvrtki. 

Nakon povijesnog posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Kubi, u ožujku ove godine, ova otočna zemlja je "procvjetala" i mnogi američki turisti pohrlili su obići zemlju. I dok mnogi plješću ovom razvoju događaja i većem priljevu turističkog novca na Kubu, neki strepe da će to promijeniti "lice Kube" koje je, posljednjih 50-ak godina, iscrtavao Fidel Castro.  

>>Ay mi Cuba: Od Kolumba do Castra i Rolling Stonesa

Komentara 1

Avatar navijač
navijač
13:31 29.06.2016.

Gdje su im sad Rusi i komunizam ? Tako bi mogla proći i Hrvatska ako ponovo nehrvati i SDP. dograbe vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije