Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitke i zgodne

Stjuardesa tvrdi da im kompanije daju samo jednu unifomu – razlog će vas zapanjiti!

stjuardesa
Foto: Thinkstock
06.11.2016.
u 20:40

Jedna aviokompanija upozorila je 600 od ukupno 3500 članova posade da moraju izgubiti na težini u roku od pola godine

Za neke aviokompanije ovo pravilo još uvijek vrijedi. Jedan je od razloga je taj, kako tvrdi Beth Windsor koja je radila za četiri najbolje svjetske kompanije uključujući i British Airways, taj da stjuardese ne smiju dobiti na težini. Već je uobičajeno pravilo da je stjuardesa vitka i da mora dobro izgledati, a neke kompanije i dalje se drže toga koncepta iako su se stvari od prije pa do danas prilično promijenile.

Beth je otkrila nekoliko tajni, a jedna od njih je vezana za uniforme. Ova stjuardesa kaže da se tu radi o estetici i praktičnosti. Aviokompanije žele da njihove djevojke ostanu u formi. 

Idete na kontrolu težine

– Nakon što dobijete uniformu, to je to – ne možete dobiti veći broj ako otkrijete da ste dobili nekoliko kilograma – kaže Beth.

– Zrakoplovna tvrtka će vam dati jedan mjesec da izgubite na težini – inače će vas staviti u program kontrole težine – dodala je stjuardesa. To je istina, kaže Beth, i dodaje da mnoge zrakoplovne kompanije zahtijevaju da kilaža bude proporcionalna visini. Oni koriste indeks tjelesne mase (BMI) za mjerenje i praćenje debljine.

Czech Airlines je jedna od takvih tvrtki. 

"BMI se koristi za izračunavanje težine, da se tjelesna masa u kilogramima podijeli s kvadratom nečije tjelesne visine u metrima", stoji u pravilima zrakoplovne tvrtke. BMI koji iznosi 19-24,9 je zadovoljavajući. Air India je na primjer prošle godine upozorila 600 od ukupno 3500 članova posade da moraju izgubiti na težini u roku od pola godine. Ako to ne učine, riskiraju posao, točnije, neće više biti na letovima. 

Zrakoplovna tvrtka je čak jednom objavila da će s leta "skinuti" oko 130 stjuardesa zbog visokog BMI-ja. Inače "zdrav" BMI je između 18,5 i 24,9, no kod aviokompanija to je često restriktivnije.

> > Uzeo je dnevnik od svoje žene stjuardese. Ono što je pročitao u njemu, 'diglo je zemlju na noge'

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
05:43 07.11.2016.

Dakle, jedan broj uniforme, a ne samo jednu uniformu

AN
ANTIkomunist55
22:18 06.11.2016.

pa logično zna se kolika je nosivost zrakoplova, prtljaga moze biti max 22kg onda nije logično da stjuardesa ima 120kg

LA
larala
08:17 07.11.2016.

ovaj bmi preveden u visinu i kg znaci da stjuardesa visoka 170 cm nemre imati više od 72 kg...što je i o.k. za nju samu....i taj bmi je daleko od mršavosti i vitkosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije