Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ali mi znamo

Spavate li u hotelu? Ovo želite znati, a hotelsko osoblje vam nikada neće reći

9 stvari koje nikada ne smijete raditi u hotelskoj sobi
Foto: Shutterstock
1/3
25.05.2016.
u 08:43

Ovo su neka od najčešćih pitanja koja se putnik zapita barem jednom, ali odgovore neće dobiti od hotelskog osoblja.

Ako ste već "naučeni" na spavanje u hotelskim sobama ili se pripremate prvi put noćiti u nekom hotelu, na neka pitanja niste dobili odgovore. 

Ovo su neka od najčešćih pitanja koja se putnik zapita barem jednom.

Kreveti

Iako se vjeruje da se u hotelima posteljina mijenja prije svakog novog gosta, čest je slučaj da to i nije tako. Katkada prođe dosta vremena i gostiju prije nego što se plahte i jastučnice zaista operu kako treba. Ako ugledate neku oznaku olovkom ispisanu na jastučnici ili plahtama, to je znak osobe koja održava sobe da je posteljina promijenjena i čista. Ako planirate spavanje u nekom hotelu, a niste sigurni koliko drže do čistoće, ponesite svoje plahte. Preko jastučnice možete staviti i čisti ručnik. Ili ponesite svoju. 

Besplatne  stvari

Da lijepa riječ otvara sva vrata, otkrit ćete i u hotelima. Ako ste pristojni i susretljivi, osoblje hotela može vas nagraditi besplatnom bocom vina, besplatnim filmom, čak i besplatnim noćenjem ako boravite dulje vrijeme u njihovu hotelu. Osoblje u hotelu na svojim uniformama nosi pločicu s imenom, slobodno ih oslovite, a ako ostavite dobar dojam, možda ćete biti i nagrađeni. 

Smrt u hotelskoj sobi

Ljudi umiru. Umiru i u hotelskim sobama. Ali ono što zasigurno niste znali jest činjenica da, ako osoblje sumnja ili zna da je gost u sobi umro, tijelo većinom neće dirati ni obaviti potrebne radnje u takvim situacijama sve dok ne dođe datum do kojeg je gost rezervirao smještaj. U jednom je slučaju preminuli gost ostavljen u sobi tri dana, a hotelsko osoblje vodilo se onom: Ako je mrtav danas, bit će mrtav i sutra. Ipak, želimo vjerovati da su takve situacije više iznimke nego pravilo. 

Sigurnost u sobi

Vaše su stvari u hotelskoj sobi sigurne. Posebice ako noćite u sobama u koje ulazite s karticama jer se svaki ulaz registrira i očito je tko je i kada ušao u sobu. U slučaju da vam nešto od vaših osobnih stvari nestane, osoblje na recepciji lako će ući u trag osobi koja je "njuškala" po vašim stvarima. 

Pušenje 

Ako spavate u sobi u kojoj je zabranjeno pušiti, a većinom su takve, i ako vas uhvate da to pravilo kršite, bit će vam naplaćena novčana kazna bez obzira na to koliko se žalite. 

Izbjegavajte jacuzzije

Iako je zabranjeno i iako se ne događa tako često, ipak neke parove ponese strast i u romantičnom okruženju imaju spolne odnose u jacuzzijima. Koliko je prljavštine u jacuzzijima pokaže se kada se ispusti voda iz bazena koja je "skrila" mnoge ljigave dokaze. Izbjegavajte!

>>Ovo je 6 stvari koje vam kabinsko osoblje nikada neće reći kada ste u avionu

Komentara 28

RO
Rosali
13:34 25.05.2016.

iznajmljivac sam u privatnom smjestaju, ali mi peremo i jastuke,nakon 7 -14 dana boravka, ne samo posteljinu. Znam da pretjerujem sa pranjem, ali alergicari su mi zahvali.

Avatar toxic alien
toxic alien
11:36 25.05.2016.

Ovo su savjeti za debile. VL stvarno nema respekta prema svojim citateljima.

BA
balic
11:11 25.05.2016.

Ne znam u kojem hotelu ona odjseda i nosi posteljinu sa sobom.Nikad nisam morao posteljinu reklamirati, drugo sta, da ! Onda ovo sa preminulim u sobi kojeg navodno hotelsko osoblje ostavi do dana odlaska drzi u sobi. Jel ti uopceopce znas sto biva sa pokojnikom nakon 16-17-18 sati kad se ovisno o temperaturama tijelo nalazi u fazi raspadanja. E da mi je tebe na tu etazu samu sa njim zatvorit da uzivas ne bi vise ovakvu nebulozu pisala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije