Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan planeta Zemlje

Slatkovodni akvarij u Karlovcu, Aquatika, predstavlja slikovnicu

27.01.2017., Karlovac - Noc muzeja privukla je brojne gradjane u karlovacke muzeje.  Aquatika - Slatkovodni akvarij.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
21.04.2017.
u 10:37

U subotu se u karlovačkom akvariju obilježava i Svjetski dan knjige i planeta Zemlje, a posebna je radionica namijenjena najmlađima

Aquatika, Slatkovodni akvarij Karlovac hit je od samog svog otvaranja, razlog zbog kojeg svakako treba zastati u gradu na četiri rijeke.

Akvarij je ponajprije namijenjen djeci i mladima, učenicima, ali i znanstvenicima, akvaristima... jer potiče razvoj svijesti o iznimnoj biološkoj raznolikosti koju nude hrvatske rijeke. Ove subote 22. travnja bit će u Aquatici posebno uzbudljivo jer je, u povodu obilježavanja Svjetskog dana knjige, ali i Dana planete Zemlje, pripremljen raznolik program koji će posebno zanimati najmlađe.

Sve počinje u 10 sati predstavljanjem fotomonografije na temu speleologije u Speleoteci, znanstvenoj čitaonici Aquatike, pod nazivom „Fotografija govori tisuću riječi“. Svi će moći slobodno prelistati fotomonografiju, ali i poslušati predavanja Hrvoja Cvitanovića (u 10 i 13.30 sati). U 11 sati počinje predstavljanje bojanke autorice Maje Spoje i slikovnice autorice Ivane Francisković Olrom. Tim su povodom najmlađi posjetitelji Aquatike pozvani na dječju radionicu na temu važnosti očuvanja rijeka. Djeca će ovdje raditi riječni tok od raznih otpadnih materijala, bojiti neke od riba koje se nalaze u bojanki i smjestiti ih prema zonama, kako su to naučili u akvariju. 

Komentara 1

Avatar imotska115
imotska115
23:05 23.04.2017.

Bravo za gradonačelnika Damira Jelica, i pomoćnika gosp. Šegrta koji je iskoristio EU fondove. Bravo dečki smo naprid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije