Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naš izbor

TOP 10 najljepših hrvatskih plaža

saharun
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/7
28.06.2016.
u 08:00

Rajska plaža je pješčana i podosta plitka, što je idealno za djecu. U blizini se nalazi veliki sportski centar s različitim igralištima i terenima za tenis, nogomet, košarku, odbojku, mini golf, stolni tenis a možete se okušati i na vodenom toboganu i u nizu drugih vodenih sportova i aktivnosti

1. Plaža Saplunara predivna je pješčana laguna koja se smjestila na jugoistočnom djelu otoku Mljeta. Otok Mljet je najpošumljeniji i najzeleniji hrvatski otok, čiji je zapadni dio zaštićen kao prvi jadranski nacionalni park, a istočni dio kao rezervat prirodnih rijetkosti. Nalazi se u neposrednoj blizini Dubrovnika, Korčule, Elafitskih otoka, a od poluotoka Pelješca ga dijeli Mljetski kanal.

2. Plaža Bellevue nalazi se u jednom od ljepših zaljeva ovoga kraja točnije u gradu Dubrovniku u predjelu zvanom Gorica ispod istoimenog hotela. Plaža Bellevue je jedno od posjećenijih Dubrovačkih kupališta. Preporučujemo vam da plažu posjetite tijekom jutra ili u rano poslijepodne jer je tada najsunčanija. Sjenovite litice koje se nalaze oko plaže Bellevue u poslijepodnevnim satima zaklanjanju sunce te vam to daje prirodan hlad. 

3. Rajska plaža je duga 2 km, a nalazi se na sjevernom dijelu otoka Raba u malom turističkom mjestu Lopar. Rajska plaža je pješčana i podosta plitka što je idealno za djecu. U blizini se nalazi veliki sportski centar s različitim igralištima i terenima  za tenis, nogomet, košarku, odbojku, mini golf, stolni tenis a možete se okušati i na  vodenom toboganu i u nizu drugih vodenih sportova i aktivnosti. 

4. Plaža Porat je jedna od najljepših pješčanih plaža otoka Biševa. Skrivena je ispod hridi na zapadnoj strani otoka Biševa i nepovezana s civilizacijom. Na otoku Biševu nalazi se 26 morskih špilja koje se mogu obići brodom, a jedna od njih je i Medvidina špilja koja je proglašena zaštićenim spomenikom prirode zbog svoje iznimne ljepote. 

5. Plaža Kostanj nalazi se na otoku Ugljanu sjeverno od mjesta Kukljica, nekih 15-ak minuta hoda. Plaža je pješčana, s plitkim morem što je idealno za djecu i neplivače. Na Kostanju nema dodatnih sadržaja pa vam preporučujemo da sa sobom ponesete hranu i piće ako se zadržite tijekom cijelog dana.

6. Plaža Saharun nalazi se na sjevernom dijelu Dugog otoka, a duga je 800 m. Jedna od najljepših plaža na svijetu. Morski raj dug oko 800 metara ističe se čistim morem i bjelinom pijeska u hladovini prekrasne borove šume. Plitko more proteže se i do 200 metara od obale pa je plaža, uz mjesto Veli Rat, pogodna i za malu djecu. 

7. Zrće kod Novalje najpoznatija je plaža na Pagu, ali i na cijelom Jadranu. Bijeli pravilni obluci, strmi ulaz u more i prekrasni pejzaž, ali prije svega izvrsna zabava uz noćne klubove mamac su za partijanere iz cijelog svijeta. Hrvatska Ibiza može primiti više tisuća kupača i partijanera te živi 24 sata na dan. Sadržaj i uređenje, zabava uz tobogan, odbojku na pijesku, ogromno parkiralište, čisto more i vrhunska organizacija Zrću su već donosili titulu najbolje plaže na Jadranu.

8. Kraljičina plaža u Ninu svega je 15 kilometara sjeverno od Zadra. Također je jedna od svjetski poznatih plaža koju morate vidjeti i ondje uživati na tri kilometra vrelog pijeska. Prema legendi, supruga prvog hrvatskog kralja Tomislava bila je velika zaljubljenica u ninsku plažu pa je po njoj dobila ime. More ispred plaže duboko je “do koljena” i desecima metara od obale pa je plaža posebno omiljena obiteljima s malom djecom. 

9. U sjevernom dijelu Zadra glavna je zadarska plaža Borik, šljunčana plaža s pješčanom uvalom, a kako joj i ime govori, smještena je u debelom hladu borova. Poznata je i po mulu prekrivenom daskama, svojevrsnom okupljalištu mladih Zadrana. Na plaži se nude jedrenje na dasci i jet-ski, pedaline, obiluje i sadržajima za malu djecu. Pogled na zadarski kanal i najljepši zalazak sunca na svijetu – doslovno opijaju.

10. Dražica u Biogradu plaža je okružena gustom borovom šumom. Nalazi se na jugoistočnoj strani grada. Bogata je zabavnim sadržajima (pedaline, skuteri, gliser s padobranom), kafićima, restoranima... Zbog blagog pristupa u more izrazito je pogodna za obitelji s malom djecom.

>>Britanci odabrali najljepše plaže Mediterana, na popisu i jedna naša. Pogađate koja?

Komentara 20

Avatar istovari
istovari
08:21 28.06.2016.

Tamo gdje su najljepši komadi tamo su i plaže najljepše....

MI
m.ivanisevic2
09:59 28.06.2016.

Podvrške na otoku Murteru.

DU
Deleted user
08:21 28.06.2016.

Stvarno je izbor za nekoga ko voli pijesak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije