Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakva ideja

Na višednevno putovanje krenite s odjećom težine samo 1,3 kilograma

Putni set odjeće
29.12.2016.
u 13:02

Putni set za poslovne žene osmišljen u Hrvatskoj na tržište će prvenstveno putem web shopa, a timkreativaca najavljuje uskoro i set za muškarce

Umjesto s koferom, poslovne bi žene na višednevno putovanje uskoro mogle samo s torbicom na ramenu. Komplet odjeće za višednevno putovanje s dva para hlača. haljinom, majicom, kapom, remenom i izmjenjivim rukavima, koja omogućava desetak odjevnih kombinacija, ne mora težiti više od 1,3 kilograma.

Takav putni set pripremaju modna kreatorica i inovatorica Katarina Džale i poduzetnica Rašeljka Maras, a u inovativnom projektu pridružio im se i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela Davorin Štetner. Proizvod naziva Unique Travel Set, koji je prošao test pedesetak žena iz raznih zemalja svijeta, šiva se od kvalitetnih viskoznih materijala u tri veličine, u sivoj, crnoj i bež boji, a na tržištu bi se trebao naći u prvim mjesecima iduće godine. I to ponajprije putem web-shopa.

Namijenjeno cijelom svijetu

– Kako je set namijenjen ženama koje putuju, namijenjen je cijelom svijetu. Na taj način ga i gradimo, pozicioniramo, a da bismo lakše surađivali s globalnim kompanijama koje se bave distribucijom i prodajom takvih proizvoda, otvorili smo i kompaniju u Americi. Naš Unique Travel Set od sedam odjevnih predmeta stvoren je i proizvodi se u Hrvatskoj, angažirali smo razne hrvatske kompanije. Ambicije su nam velike. S obzirom na to da ovaj putni set odjeće kreiramo u marketinškom i prodajnom smislu kao globalni proizvod, u startu se radi o velikim brojkama, o tisućama. Uostalom, nijedan ozbiljan trgovac neće otkupiti malu količinu – kazuje autorica Unique Travel Seta Katarina Džale.

Osim putem weba, moguća prodajna mjesta putnog seta iz Hrvatske su sve točke koje imaju veze sa putovanjima. Aerodromi su, pri tom, prvi izbor, a, otkriva naša sugovornica, u toku su pregovori s nekim zračnim lukama u Europi.

– Idući korak su nam aerodromi u Americi. Naime, upravo avionski putnici znaju imati problema s izgubljenom prtljagom, a s našim setom moguće je putovati bez kofera i tri-četiri dana, u prigodama od poslovnih do svečanih i ležernih, biti super odjeven – uvjerava K. Džale, koja se sa svojim partnerima dugoročno želi nametnuti kao lider u kreiranju funkcionalne odjeće za putovanja.

I muškarce zanima

Koliko će putna kombinacija odjeće od samo 1,3 kilograma stajati, hrvatski tim kreativaca još ne otkriva, ali poručuje da će na red vrlo brzo doći i – muškarci.

– Imamo dosta upita hoćemo li i za njih napraviti nešto slično kao za žene. To nam pokazuje da su i muškarci, koji nam nisu bili primarna ciljana publika, prepoznali funkcionalnost i kvalitetu ovog seta. Osim toga, već sada imamo u planu niz drugih, novih proizvoda, no idemo korak po korak – zaključuje dizajnerica Katarina Džale. 

>>Ne živcirajte se! Ovako se možete spakirati ekonomično za vikend putovanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije