navigacija Putovanja 16
Luksuz i avanture

Mladi su i uživaju u svom poslu: Pogledajte glamurozni život stjuarda i stjuardesa

– Katkada odletimo negdje na jednu noć, npr. na večeru u Monaco ili Istanbul. Ne mogu zamisliti da živim normalan život u Australiji – kaže stjuardesa

Foto: Instagram

Život stjuarda i stjuardesa mnogi smatraju vrlo avanturističnim i luksuznim. Je li tome tako, otkrio je Daily Mail predstavivši avionsko osoblje te kako njihovi provodi izgledaju kada smjena završi. Pod hashtagom #cabincrewlife zaposlenici zrakoplovnih kompanija Norwegiana i Ujedinjenih Emirata dijele fotografije svojeg skupocjenog životnog stila.

Stjuardesa Victoria Tzuranova odmara se u Izraelu, na Tajlandu ili Baliju, a ne srami se pokazati svoju zavidnu figuru na predivnim pješčanim plažama. Georgia Nielson iz Melbournea ima više od 35.000 pratitelja na Instagramu, gdje također dijeli slike svog glamuroznog života. 

 

Osoblje kaže da dane pokušava iskoristiti potpuno. – Katkada odletimo negdje na jednu noć, npr. na večeru u Monaco ili Istanbul. Ne mogu zamisliti da živim normalan život u Australiji i radim posao od 9 do 17 sati. Uistinu sam sretnica – kaže stjuardesa. 

Spomenuli su da imaju i loše trenutke, ali većinu vremena uživaju u svom poslu

– Jednostavno, kao i u svakom poslu, i ovdje postoje prednosti i nedostaci, bolji i lošiji dani – jetlag i problem sa spavanjem vjerojatno su najveći problemi kojih se mogu sjetiti, ali s vremenom naučite kako najbezbolnije preživjeti takve periode jer svaki se organizam s tim nosi na svoj način – zaključuje.

 

>> Stjuardesa tvrdi da im kompanije daju samo jednu uniformu – razlog će vas zapanjiti!

Anketa

Biste li se voljeli baviti ovim poslom?

Da, izgleda primamljivo i nudi puno prilika

Ne, mislim da je stresan

Ocijeni:

1 2 3 4 5

2 (12 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

6
Registracija
 • HrvatskiPredsjednik HrvatskiPredsjednik

  11.01.2017 u 21:32h

  Uzivaju u luksuzu isto kao konobar, sobarica ili liftboy u hotelu Hilton ili na luksuznom kruzeru. Sve je relativno i sve ima svoje prednosti i mane.
  1 100% 0
 • Bart812 Bart812

  11.01.2017 u 19:47h

  Zadnjih dana je na vrhu večernjakova portala veliki oglas za jednu aviokompaniju pa nije čudno da je ovakav članak tu.
  0 0% 0
 • stomiovotreba stomiovotreba

  11.01.2017 u 16:26h

  Ne kontam, u cemu je draz biti konbar u letecoj kavani?
  4 100% 0
Pregledaj sve komentare