Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Dvina Meler: Umjesto rezervacije, za smještaj se cjenkajte na licu mjesta

Foto: Privatni album
1/3
16.01.2017.
u 11:11

Bivša manekenka dva i pol mjeseca putovat će Afrikom, a otkrila nam je kako pronaći jeftin smještaj, gdje jesti i koji prijevoz koristiti

Dvina Meler otisnula se na putovanje u Afriku dugo dva i pol mjeseca, a planira posjetiti Tanzaniju, Burundi, Komore, Mozambik, Malavi, Zimbabve, Zambiju, Bocvanu i Svazi. Prije polaska na put otkrila je male tajne putovanja i ušteda.

- Putem interneta nastojim pronaći najjeftinije avionske karte, a Skyscanner i Matrix najčešće su stranice na kojima ih tražim - rekla je Dvina.

Što se tiče smještaja, uglavnom ga ne rezervira prije odlaska na put nego na licu mjesta.

- Cjenkanje na licu mjesta za smještaj dobar je način uštede. Često nemam unaprijed dogovoren smještaj nego kada doputujem pokušam dobiti što nižu cijenu. To može biti vrlo uspješna metoda, osobito izvan sezone ili ako su smještajni kapaciteti poluprazni - ističe poznata avanturistica i bivša menekenka

Otkrila nam je i da se puno novca može uštedjeti koristeći lokalni prijevoz.

- Autobusi, vlakovi i sve vrste vozila kojima se služi lokalno stanovništvo najjeftiniji su oblik prijevoza. U odnosu na rent-a-car donijet će vam dosta uštede - savjetuje Dvina, i zaključuje zlatnim pravilima prehrane na putu:

- Kupujte hranu na uličnim štandovima. Ako je svježe pečeno, prženo ili kuhano (tri sveta zakona za svakoga tko jede na ulici, pogotovo u zemljama trećeg svijeta) i ako vidite da dobro prometuje, ne trebate puno razmišljati.

Ključne riječi

Komentara 1

SW
swimm
08:33 17.01.2017.

lako je putovati kada sponzor financira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije