Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekrasna Hrvatska

Business Insider: Ovo je mjesto u Hrvatskoj koje morate posjetiti i zaplivati ispod slapa. Ne, nisu Plitvička jezera...

NP Krka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
16.10.2016.
u 10:50

Ali nisu Split, Dubrovnik, Hvar, Zrće jedino što turisti u Hrvatskoj imaju vidjeti. Dapače, daleko od toga...

Hrvatska je i ove sezona bila jedna od hit turističkih destinacija mnogih svjetskih putnika i tajkuna koji su željeli odmor provesti na našoj obali. 

Snimanje serije "Igre prijestolja" u Dubrovniku  dovelo je u taj grad ogroman broj turista, ljubitelja serije, ali i prirodnih ljepota naše zemlje. Veliki uspjeh napravili su i organizatori Ultra Europe festivala koji se u srpnju ove godine održao četvrti put zaredom i u Split "doveo" turiste iz oko 150 zemalja svijeta. Mnogi od njih ostali su istražiti Dalmaciju i uživati u njezinim ljepotama i nakon festivala na kojem sudjeluju najpoznatiji svjetski DJ-i današnjice. 

Ali nisu Split, Dubrovnik, Hvar, Zrće jedino što turisti u Hrvatskoj imaju vidjeti. Dapače, daleko od toga. Ugledni Business Insider objavio je listu lokacija "ispod radara" diljem svijeta, a koje svakako treba posjetiti ako imate priliku. 

I navikli smo posljednjih mjeseci čitati i slušati pohvale na račun Hrvatske, "male zemlje za veliki užitak", ali poseban značaj imaju pohvale "manje razvikanih" lokaliteta koji nisu dobili zasluženu pažnju u svjetskim, ali i domaćim medijima. I to potpuno nepošteno.

Business Insider, na svojoj listi 100 lokacija "ispod radara" navodi "obvezno" plivanje ispod slapova u Nacionalnom parku Krka.

Osim vulkanskih jezera u Indoneziji, pitoresknih seoceta u Japanu, špilja u Vijetnamu, hodanje po kraterima aktivnog vulkana u Grčkoj (ako se usudite) i sl. svjetske turističke dragulje, na ovom popisu, uz hrvatski Nacionalni park Krka s prekrasnim slapovima, našla se i Plava špilja na Biševu koju treba doživjeti. 

Na popisu su se našla jezera Bled i Bohinj u susjednoj nam Sloveniji, ali i selo Konjic u BiH. 

>>Ovaj je hrvatski otok na top-listi rajskih otoka za odmor u 2017. godini. Tu nema automobila ni gradske buke

Komentara 5

Avatar KIopp
KIopp
07:55 17.10.2016.

Heheeee ovaj jučer došao po preporuci i poginuo.

ME
mestarm
10:56 17.10.2016.

plivao (tj. jedino se može zaroniti ispod).... i apsolutno se slažem

MN
Mnd7779
12:53 16.10.2016.

bili smo prije 2 godine, gużva nevjerovatna dodju dvojica pijanih poljaka i potuku se na onom drvenom mostiću. , inače prelijepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije