Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Advent Poreč- raskošan Božić uz Jadransko more

Poreč
Foto: Manuel Paljuh
1/2
PR
Autor
PR članak
07.12.2016.
u 08:45

Besplatno klizalište, raskošan božićni sajam, više od dvadeset zabavnih koncerata te brojni sadržaji za sve uzraste, obilježit će prvo izdanje manifestacije koja je već zaradila epitet “zimskog turističkog bisera”

Kada 6. prosinca Sveti Nikola došeta na porečki trg Matije Gupca to će i službeno značiti otvorenje prvog istarskog božićnog sajma Advent Poreč!

Sve do 8. siječnja 2017. malene i velike grijat će toplina blagdana na Trgu Matije Gupca i u obližnjem parku, u bajkovitoj Villi Polesini i u prostorijama Gradske knjižnice na Trgu Marafor, a besplatno klizalište će ostati otvoreno do 15. siječnja 2017. te će svi posjetitelji svakodnevno moći uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme.

Organizatori manifestacije su Grad Poreč - Parenzo, Valamar Riviera i Plava laguna koji su zajednički pripremili niz atraktivnih događanja za koje su sigurni kako će privući i brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske, posebice one koji su dosad ovaj istarski grad doživljavali isključivo kao ljetnu turističku destinaciju.

Uz klizalište, besplatne koncerte Detoura, Gustafa, Night Expressa i brojnih drugih, vikend događanja s besplatnim degustacijama slastica, vina i ulja, popularne pub kvizove od kojih jedan priprema i vodi poznati „lovac“ iz kviza „Potjera“ Dean Kotiga, organizatori su se posebno potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu. Tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom i, za ljubitelje fotografiranja, posebno uređen photopoint. I dok će oni veći uživati u koncertima, obitelji i mališane svih uzrasta čekaju prave poslastice: dječje predstave, Adventski cirkus na otvorenome te, za sve koji ne mogu biti dugo budni a žele proslaviti ulazak u novu godinu – dječji doček Nove 31. prosinca u podne. Za potpun doživljaj obiteljskog adventa u pješačkoj starogradskoj jezgri, vrijedi samo jedno pravilo: automobile ostavljate na Velikom gradskom parkiralištu gdje uskačete u božićni vlakić koji vas vozi do lokacija Adventa Poreč.

Cijeli program koncentriran je na Trg Matije Gupca koji će biti prigodno dekoriran te je u planu i prigodna ugostiteljska ponuda kao i ponuda suvenira, a porečki će ugostitelji (restoran Spinnaker, Sveti Nikola, Divino, Cotton Club, Ćakula, Fora Le Porte i Wine Corner) svojim adventskim menijima od tri slijeda po promotivnim cijenama razveseliti sve ljubitelje dobrog zalogaja. Navratite li na Advent na samo Badnje jutro, čeka vas besplatna gastronomska ponuda uz zabavno - glazbeni program.

U Valamaru ističu kako im je veliko zadovoljstvo biti dijelom tima koji prvi puta u Poreču pokreće i organizira jednu od zasigurno najljepših manifestacija po uzoru na brojne europske gradove te su sigurni da će porečki Advent svojim bogatim sadržajem, koji je u potpunosti besplatan, privući ne samo građane Poreča, već i velik dio gostiju. Kao kompanija koja ima aktivnu ulogu u podršci i pokretanju razvoja kulturne, gastronomske, sportske i zabavne ponude, kao i uključenosti u život lokalne zajednice, Valamar s posebnim veseljem tijekom trajanja ovog eventa na raspolaganje stavlja svoje kapacitete i maksimalno se uključuje u organizaciju kako bi Poreču i njegovim gostima pružio istinski, pravi doživljaj Adventa.

Želite li istovremeno uživati u blagoj zimi na morskome zraku, ali i pravim zimskim radostima poput klizanja ili disco partyja na ledu, s veseljem vas sve pozivamo na jedinstveni Advent u prelijepom Poreču. Vrata Valamarovih hotela Riviere, Crystala i Diamanta za vas su otvorena!

Bogati program provjerite na www.adventporec.com ili na Facebook stranici, a smještaj u Poreču možete rezervirati ovdje.

Želite prijaviti greške?